Twaalf mogelijke locaties voor daklozenopvang bekend

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om twaalf locaties op te nemen op een lijst van mogelijke locaties voor opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen. Er was oorspronkelijk een lijst van 121 locaties opgesteld. Daarvan blijven er nu twaalf over. Per opvangvoorziening worden verschillende mogelijke locaties genoemd.

De gemeente zoekt locaties voor een hostel voor harddrugsverslaafden, een opvang voor alcoholverslaafden en een inloop voor dak- en thuislozen ter vervanging van de huidige opvang aan de Stovestraat. Ook is men op zoek naar een terrein waar woonunits voor onaangepaste huurders (containerwoningen) kunnen worden geplaatst.

Voor de dagopvang wordt gedacht aan de Coninckstraat 58, het Smallepad naast nr. 6 en deKerkstraat 1.

Voor de alcoholopvang zijn dat locaties aan de Leusderweg 24 en 26 en de Zonnehof 10.

Voor het Hostel harddrugsverslaafden wordt gedacht aan de Grote Koppel 65, de Hogeweg 120, de Hooglandseweg Zuid 15 en de Snouckaertlaan 70

Voor de Woonunits voor onaangepaste huurders zijn er twee plekken uitgekozen: de Barchman Wuytierslaan 196 en de Leusderweg 320

Omwonenden van bovenstaande locaties zijn per brief geïnformeerd over het voorstel van het college. De gemeenteraad moet nu eerst de lijst van het college vaststellen. Daarna kunnen omwonenden van de locaties en overige betrokkenen in buurtgesprekken hun reacties en suggesties geven.

De gemeente geeft aan dat de reacties van de buurt meewegen in de keuze voor vier locaties voor de vier verschillende voorzieningen. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die de vier locaties aanwijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie