Turks eten bij Lokanta

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

Iedere streek in Turkije heeft haar eigen specialiteiten en dat maakt de Turkse keuken erg gevarieerd. Alles wordt iedere dag weer vers bereid, er wordt niets kant-en-klaar aangeleverd.” Een van de succesnummers is wel de Mezze een Turkse tapas, er is volop keuze uit zowel warme- als koude Mezze. Musa: ,,Verder hebben we diverse vegetarische gerechten en ook de bekende Döner Kebabspecialiteiten zijn bij ons aanwezig. Volgens een onderzoek van leerlingen van het Corderius College is onze Döner kebab de beste van Amersfoort.”

Bij Lokanta Hollandia kan de klant de hele dag terecht voor een warme maaltijd. ,,Er is hier altijd wat te eten, dat is typisch voor een lokanta”, legt Musa uit, ,,vanaf het moment dat we open gaan om 11.00 uur kan je, zonder te wachten, gelijk kiezen uit drie soorten soep en verschillende pan- en ovengerechten, speciaal voor klanten die weinig tijd hebben maar toch een degelijke maaltijd willen.” Alle gerechten van Lokanta Hollandia zijn overigens ook om mee te nemen. Voor de lezers van de Stad Amersfoort heeft Lokanta nog een extraatje, bij inlevering van dit artikel ontvangen zij, tot 7 oktober, 20% korting op alle dag- en dönerschotels en op mezze.

u Lokanta Hollandia

Euterpeplein 7A

033-4729990

AMERSFOORT - Lokanta Hollandia opende anderhalf jaar geleden haar deuren. De pollepel van Lokanta is in handen van de familie Çakmak, broers Hasan en Musa en zus Nuray misten in Amersfoort de goede Turkse keuken, dat deed hun besluiten om zelf maar te gaan koken en ondertussen hebben veel inwoners van de stad de weg naar Lokanta Hollandia gevonden. Lokanta Hollandia beoogt een culinaire brug te zijn tussen het legendarische oosten en het moderne westen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie