Karel van de Graaf weg bij AVRO

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De AVRO en de in Amersfoort woonachtige presentator Karel van de Graaf hebben in goed overleg besloten hun samenwerking te beëindigen. Reden van dit besluit is een verschil van inzicht over de inzetbaarheid van de presentator. Aanleiding hiervoor is het feit dat Van de Graaf eerder dit jaar Directeur Corporate Communicatie is geworden bij het Duurzame Energiebedrijf Econcern.Van de Graaf heeft EénVandaag, de actualiteitenrubriek van AVRO en TROS, daarom op maandag 17 september voor het laatst gepresenteerd.

Er vindt nog overleg plaats over de vervanging van Karel van de Graaf. In eerste instantie zal AVRO-presentatrice Pia Dijkstra hem tijdelijk vervangen.

Van de Graaf trad in 1969 in dienst bij AVRO Radio. Hij maakte naam met programma's als 'Service Station' en 'Een Middagje AVRO'. Zijn inspanningen zag hij in 1981 bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.

In 1984 werd hij gevraagd voor een eigen, wekelijkse televisietalkshow met de titel 'Karel'. Daarin interviewde hij in de loop der jaren een keur van nationale en internationale coryfeeën.

Vanaf 1986 presenteerde Van de Graaf regelmatig afleveringen van de actualiteitenrubriek Televizier, dat later zou opgaan in Netwerk. Ook voerde hij jarenlang het wekelijkse tv-gesprek met de minister-president en presenteerde hij ondermeer 'De Toekomst van Karel', 'Kern Van De Zaak', 'Tien Lastige Vragen' en 'Wie is…de Mol?'

AVRO-directeur Willemijn Maas: ,,Wij danken Karel van de Graaf voor onze 38-jarige samenwerking en kijken vooral met erkenning terug op veel hoogtepunten."

Karel van de Graaf: ,,Ik heb bij de AVRO een prachtige tijd gehad. Op de kop af 38 jaar heb ik er gewerkt. Het afgelopen jaar was het niet altijd even gezellig, maar ik kijk naar de hele periode en dan zeg ik: één jaar meningsverschillen en 37 jaar plezier, wat een gemiddelde! Ik bedank de AVRO voor alle kansen die ik er heb gekregen."

Bron: www.avro.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie