Actieplan 'Kruiskamp vernieuwt' in de maak

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Het actieplan voor de wijk Kruiskamp moet eind september klaar. Het zal dan worden aangeboden aan minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie (WWI). Op het Neptunusplein werd woensdag een spiegelbijeenkomst gehouden voor de bewoners. Daar konden zij aangeven wat zij vinden dat er in het actieplan moet komen. Woningbouwcorporaties Portaal en De Alliantie Eemvallei en de gemeente Amersfoort werken samen bij het opstellen van het actieplan.

Het kabinet wil veertig wijken in achttien gemeenten binnen acht tot tien jaar omvormen tot vitale omgevingen waar het prettig wonen is. Het actieplan pakt problemen rond wonen, werken, leren, integratie en veiligheid integraal aan. In Amersfoort werd de wijk Kruiskamp aangewezen als één van de veertig wijken. In het najaar ondertekenen alle 18 gemeenten met de minister hun plannen van aanpak voor de komende jaren.

Bewoners van Kruiskamp konden woensdagmiddag aangeven welke projecten er in het actieplan moeten worden opgenomen. Ze konden kiezen uit tien projecten: een studiecentrum voor de wijk, het opzetten van een doe mee-café, een plek voor jongeren (magneetplek), meer wijkagenten in de wijk, het opzetten van een activiteiteinkalender, het inzetten van een wijkkunstenaar, het organiseren van zogenaamde 'schone zaterdagen' om de wijk gezamenlijk schoon te houden, het inburgeren mogelijk maken via de moedertaal, het inzetten van meer stagiaires bij het buurtbeheer en bij bedrijven en het meer persoonlijk helpen en van informatie voorzien van bewoners door ze thuis te bezoeken.

Dat laatste gebeurt ook al bij Amersfoort Vernieuwt: de binnenstedelijke vernieuwing in de wijken Liendert, Schuilenburg, Randenbroek en Rustenburg. Het actieplan in Kruiskamp krijgt de naam 'Kruiskamp vernieuwt' en staat op de collega-agenda van 25 september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie