Geen citystewards in binnenstad

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeenteraad ziet niets in een idee van het CDA om in de Amersfoortse binnenstad citystewards aan te stellen. Volgens het CDA zouden daarvoor in overleg met de Stichting Binnenstadsmanagement langdurig werklozen en mensen met een Wet Werk en Bijstandsuitkering (WWB)kunnen worden ingeschakeld.

door John Spijkerman

De citystewards geven onder meer informatie aan het winkelend publiek, verkopen stadsplattegronden verkopen, en helpen ouderen bij het oversteken en/of helpen bij het tillen van zware boodschappen. Met het aanstellen van citystewards wilde het CDA de binnenstad promoten. De christen democraten lieten zich daarbij inspireren door een 3-jarig initiatief in Groningen. Daar zijn acht werklozen of WWB-ers als citysteward aangesteld. De personen die als citysteward in Groningen worden aangesteld, volgen ook een opleiding tot verkoopmedewerker en hebben perspectief op een reguliere baan in het midden- en kleinbedrijf.

Volgens het CDA kunnen de citystewards een positieve bijdrage leveren aan het imago van de Amersfoortse binnenstad. De partij hoopte dat hoteliers de invoering van de citystewards zouden betalen. In ruil daarvoor zouden ze dan niet hoeven te vrezen voor herinvoering van de toeristenbelasting.

Andere partijen in de gemeenteraad zagen 'veel beren op de weg', meldt CDA-fractievoorzitter Gert Boeve. ,,Ze zagen financiële en organisatorische problemen en waren bang dat er geen mensen beschikbaar waren.'' Boeve blijft er bij dat maatregelen om de gastvrijheid in de binnenstad te verhogen hard nodig zijn. ,,Het CDA is bezig met het oprichten van een denktank voor Economische Zaken met daarin mensen uit de binnenstad en detailhandel.'' Boeve sluit niet uit dat het CDA het idee voor het aanstellen van citystewards, in een verder uitgewerkte vorm, op een later moment opnieuw inbrengt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie