CDA: aanpak afvalbergen binnenstad

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het CDA vindt dat het college de overlast van en de verloedering door de overvolle containers zo snel mogelijk moet aanpakken. ,,Deze situatie is te gek voor woorden”, zegt Van Bekkum. ,,De uitpuilende containers zorgen niet alleen voor stankoverlast, onhygiënische toestanden en een verloederd straatbeeld, er is ook sprake van een onveilige situatie. Naast de containers staan vaak lege flessen, zeker na de festivals. Uit baldadigheid kunnen mensen die kapot gooien. Het geeft te denken wat er bij onenigheid zou kunnen gebeuren. Ook moet je er niet aan denken wat er gebeurt als er een gek rondloopt die zo’n afvalberg in de fik steekt.” Voor het CDA is de maat vol. ,,We nemen dit hoog op en willen dat het college zo snel mogelijk maatregelen neemt.”

door André van der Velde

In De Stad Amersfoort van 5 september stelde de gemeente bezig te zijn met een onderzoek naar de beste aanpak van de overlast. Ondergrondse vuilopslag is daarbij een van de mogelijkheden, liet een woordvoerder weten. Probleem bij die vorm van vuilopslag is echter dat de grond in de Amersfoortse binnenstad al vol ligt met rioleringen en allerhande kabels. Ook moeten de containers bereikbaar zijn voor de vrachtwagens van vuilophaler Rova.

Van Bekkum erkent dat de bekabeling en riolering een probleem kan zijn. ,,Maar in andere steden met een historische kern, zoals Gorinchem, wordt het afval vaak wel al ondergronds opgeslagen. Waarom zou dat daar wel en hier niet kunnen?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie