'Groenste Stad'-borden weggehaald

7 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort heeft een voorschot genomen op de verkiezing van de Groenste stad van Europa. Tot voor kort stonden bij alle belangrijke invalswegen van de stad borden die passanten er op wezen dat Amersfoort een jaar lang de Groenste stad van Nederland is. De tien borden werden in november vorig jaar geplaatst, maar zijn de afgelopen weken weggehaald.

,,We hadden een bord gekregen van de jury van de Entente Florale, en deze gekopieerd. We staan nu echter op het punt materiaal in te zetten dat we zelf hebben ontworpen en de stijl van Amersfoort heeft", verklaart een woordvoerder. ,,Maar we wachten nog even op de uitslag van de Europese groencompetitie. Als dat iets oplevert kunnen we het mooi meenemen."

Op 21 september wordt in het Engelse Harrogate de winnaar bekendgemaakt. ,,Dat we ze nu al hebben weggehaald heeft ermee te maken dat we wat voorbereidingstijd nodig hebben. Want als we goud winnen, willen we zo snel mogelijk borden plaatsen met de nieuwe boodschap. De weggehaalde borden worden overigens hergebruikt."

Het is nog niet duidelijk of er borden zullen worden geplaatst als Amersfoort 'slechts' zilver of brons haalt, dat moet nog intern worden overlegd.

Amersfoort werd op 11 oktober vorig jaar door de Stichting Entente Florale gekozen tot Groenste stad van Nederland. Wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer) onthulde op 20 november het eerste bord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie