Koperdieven slaan toe in Park Randenbroek

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Onbekenden hebben donderdagnacht de bliksemafleiders gestolen van de villa in Park Randenbroek. Volgens kunstenaar en parkbewoner Ton Mooy zijn de daders 's nachts het park binnengereden met een pick-up, zijn ze met ladders het dak opgegaan en hebben ze vervolgens de vier koperen bliksemafleiders van het dak gesloopt. ,,Het ging hen om het koper", weet Mooy, die vanuit zijn professie het materiaal goed kent en met het bedrijf heeft gesproken dat nieuwe bliksemafleiders op het dak heeft geplaatst. ,,Het gaat om vier bliksemafleiders van elk vier meter lengte. Er zit per twee meter zo'n kilo rood koper in, dus in totaal hebben ze zo'n acht kilo gestolen. Dat levert bij de ijzeropkoper zo'n twintig euro op, terwijl er een schade is aangericht van misschien wel 1000 euro."

Vrijdagochtend zijn de nieuwe bliksemafleiders geplaatst. ,,Ik die medewerkers gevraagd of ze komende week weer tijd hebben om nieuwe geleiders te plaatsen, want ik denk niet dat ze lang op het dak blijven", zegt Mooy met een grimlach. Voor hem is de diefstal het zoveelste bewijs dat het Park 's nachts moet worden afgesloten.

Voor de zomer lieten de bewoners van Park Randenbroek de gemeente weten de structurele overlast zat te zijn die ze ervaren door tot diep in de nacht feestvierende mensen en allerlei vormen van criminaliteit. Zij pleitten daarom voor afsluiting van de hoofdwegen voor auto's en bromfietsen en kregen daarbij steun van de BPA. Op vragen van die partij over de overlast en de suggestie om het park af te sluiten, antwoordde de gemeente dat afsluiting onmogelijk is. Mooy nog steeds verontwaardigd: ,,Het is onbegrijpelijk dat de gemeente zich zo opstelde. Rond het park zijn sloten, dus daar hoeft helemaal geen hek. Als je het autoverkeer tegen wilt gaan, hoef je maar één weg 's avonds af te sluiten en wil je de brommers aanpakken, nog drie wegen. Dat is alles. Maar ik heb het gevoel dat de gemeente heeft gereageerd zonder goed op de hoogte te zijn van de situatie hier."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie