Een nieuwe locatie voor Prof. Groenschool

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van burgemeester en wethouders en het bestuur van de Prof. Groenschool zijn concreet bezig met een nieuwe locatie voor de school, vertelde wethouder Eerdmans dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Op dit moment is de Prof. Groenschool nog gehuisvest op twee locaties. Een locatie zit aan de Kortenaerstraat in Kruiskamp terwijl de andere vestiging is gehuisvest in het Brinkcluster in Vathorst. Vooralsnog is nog niet duidelijk waar de nieuwe locatie voor de Prof. Groenschool moet komen.

Als de Prof. Groenschool op een andere locatie wordt gehuisvest, betekent dit dat de vestigingen aan de Kortenaerstraat en in het Brinkcluster vrijkomen voor andere doeleinden. De vrijkomende lokalen in het Brinkcluster zouden dan bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door de Katholieke basisschool De Marke, die al met ruimtegebrek kampt en Het Zwaluwnest.

De Prof. Groenschool is een speciale -regionale school voor kinderen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Al eerder pleitte het schoolbestuur bij de gemeente voor nieuwbouw van de locatie aan de Kortenaerstraat. Dit omdat het gebouw aan de Kortenaerstraat dateert uit de jaren vijftig en niet zou voldoen aan de normen om onderwijs te geven. De gemeente wilde alleen akkoord gaan met een opknapbeurt van de school en daar 418.000 euro voor uittrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie