Bomen Euterpeplein wijken voor parkeerplekken

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - De gemeente houdt vast aan het plan om de kastanjebomen aan het Euterpeplein te kappen om zo het aantal parkeerplaatsen uit te kunnen breiden. Dat blijkt uit de reactienota van het college. De inspraakronde die eind mei is gehouden over de herontwikkeling van het Euterpeplein heeft niet geleid tot aanpassing van de hoofdlijnen van de zogenoemde ontwerpschets, die voorafgaat aan een definitief ontwerp.

Tijdens de inspraakavond pleitten diverse aanwezigen onder meer voor het laten staan van de kastanjes of het verplanten van de bomen. Het college stelt echter dat een aantal kastanjebomen ziek is en dat vier bomen weliswaar herplantbaar zijn, maar dat het risico te groot is dat de kastanjes na herplanting alsnog ziek worden. Naar aanleiding van de inspraakreacties zegt het college toe wel extra bomen te zullen plaatsen.

Ook houdt het college vast aan het invoeren eenrichtingsverkeer met de wijzers van de klok mee. Diverse insprekers wilden een andere rijrichting, maar volgens b. en w. zou een andere rijrichting ertoe leiden dat tijdens de spits het Euterpeplein bij de Weberstraat moeilijk te verlaten is. Het plaatsen van stoplichten is geen optie, omdat er al een stoplicht is op de Ringweg.

Omdat door eenrichtingsverkeer een andere verkeerscirculatie ontstaat, is het volgens het college mogelijk dat verkeer dat een parkeerplaats zoekt, de Bachweg zal gebruiken om een rondje te rijden. Dat zal worden onderzocht met verkeerstellingen.

Ook aan het schuin parkeren aan weerszijden van de straat valt volgens het college niet te tornen. Het college geeft toe dat 'langsparkeren', zoals in de huidige situatie, veiliger is dan schuin parkeren, maar dat daarmee het gewenste aantal parkeerplaatsen niet wordt gehaald.

Het college wil evenmin het parkeren langs de doorsteek voor Euterpestede terugbrengen. Om het gebied zo groen mogelijk in te kunnen richten heeft het college gekozen voor het middengebied als parkeerplek.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de reactienota.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie