Paard van Troje voor Koppelpoort

30 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Het kunstwerk heeft al door de hele stad gezworven en staat nu vlak bij de Koppelpoort op een bouwcontainer. Het gaat om het Paard van Troje van de Amersfoortse kunstenaar Thijs Trompert, dat precies staat op de plek waar het terras van de KADE (Kunst aan de Eem) in 2009 zal verrijzen. Het cultureel expositiecentrum komt in het zelfde pand als de Rijksdienst voor de Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten (RACM)

Het paard van Troje vraagt aandacht voor de opening van de expositieruimte KADE in 2009, zegt Gerard de Kleijn, directeur Amersfoort in C, die samen met Trompert de ludieke actie bedacht. ,,Hij staat als eyecatcher, als blikvanger, op een plek waar je nu nog veel beton ziet en dat je niet direct associeert met kunst." Het beeld heeft al eerder in de Stovestraat gestaan, in de hal van Rohm & Haas en bij het Berghotel.

Momenteel verrijst aan het Smallepad de nieuwe huisvesting van de RACM en daarin krijgt ook KADE een plek. Wat na de opening van het expo-centrum met het beeld gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. ,,KADE wordt een expositieruimte, dus er is geen plek voor een vaste tentoonstelling. Het is een mobiel paard, dus waar het over een paar jaar graast, zien we wel."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie