VVD gepikeerd over uitblijven antwoorden college

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVD-Raadslid Koos Voogt wil weten wat burgemeester en wethouders hebben gedaan met de door de raad in januari 2006 aangenomen motie over onkruidbestrijding. Voogt zegt gepikeerd te zijn dat hij daarover nog steeds niet door het college is geïnformeerd. ,,Kennelijk moeten raadsleden zelf in de gaten houden of het college aan de uitvoering van een motie is toegekomen. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Ik wil daarover opheldering." Voogt zegt te begrijpen dat een onderzoek niet al na een maand of drie klaar is. ,,Maar inmiddels zijn we meer dan anderhalf jaar verder. Het college moet de raad informeren of ze er wellicht niet aan toegekomen is, of dat het op knelpunten is gestuit", aldus Voogt.

Samen met de PvdA en Jouw Amersfoort diende de VVD begin vorig jaar een motie in, waarin het college werd opgedragen de effecten van de verschillende onkruidbestrijdingsmethoden (borstelen, stomen en branden) in kaart te brengen. Deze motie werd door de gemeenteraad aangenomen. Aanleiding was dat het onkruid in de zomer van 2005 'twee kontjes hoog' stond. Tal van Amersfoorters drongen destijds aan op extra maatregelen tegen het welig tierende onkruid. Binnen de gemeenteraad ontstond vervolgens behoefte meer inzicht te krijgen in de doeltreffendheid van de verschillende bestrijdingmethodes. De kwestie blijft volgens Voogt actueel. ,,Ook dit jaar hebben we weer een prachtig voorjaar en een natte zomer gehad. Dat zijn goede groeiomstandigheden voor onkruid."

Inmiddels heeft de gemeente wel met Eemfors afspraken gemaakt over onkruidbestrijding. ,,Die afspraken zijn vastgelegd in een zogenoemd beeldbestek, waarin met foto's is aangegeven hoe een onkruidvrije stad er uit moet zien. Ik wil van het college onder meer weten wat voor norm daarachter zit. Moet bijvoorbeeld in juni al het zichtbare onkruid weg zijn om te voorkomen dat het onkruid zaadschiet en de zaden zich over de wijken verspreiden? Maar het beeldbestek zegt overigens niks over de methode van bestrijding."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie