Financiële strop voor stichting Werkplaats

22 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Tot voor kort werden fietsen die bij het station niet in de stalling waren gezet, verwijderd en opgeslagen bij Stichting Werkplaats op de Isselt. Werkplaats is een werkvoorziening voor mensen die extra begeleiding nodig hebben. Fietsen die na drie maanden niet waren opgehaald, werden opgeknapt en verkocht.

SOESTERKWARTIER - Omdat er geen fietsen meer geruimd worden bij het NS station, krijgt de Stichting Werkplaats geen fietsen meer aangeleverd. Hierdoor komt de organisatie in financiële problemen.

Onlangs heeft de gemeenteraad een voorstel aangenomen om geen fietsen weer weg te halen bij het station, zo lang er niet voldoende stallingsruimte is.

Gus Schillemans, voorzitter van de organisatie, vertelt dat zij door het opdrogen van de stroom fietsen, in de problemen komen: ,,Onze mensen werken mee in allerlei projecten. Het wegvallen van de fietsverkoop kost arbeidsplaatsen omdat onze mensen elders ingezet kunnen worden. Maar de verkoop van fietsen leverde ons € 40.000 per jaar aan inkomsten op. Daarmee vulden wij tekorten aan bij andere projecten. Wij hebben daarom binnenkort een gesprek met de gemeente om te vragen of zij het tekort aan willen vullen.”

Schillemans verwacht niet dat het om een structurele subsidie gaat. ,,Ook als er voldoende stallingsruimte is, zullen mensen hun fiets vlak bij het station zetten. Mensen willen gewoon niet zo ver lopen”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie