Politieman komt om bij ongeval op Bernhardkazerne

15 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Op de Bernhardkazerne aan de Barchman Wuytierslaan is woensdagochtend een ernstig ongeval gebeurd met een waterwerper van de politie. Hierbij is een 51-jarige inspecteur van de verkeerspolitie om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf op een militair oefenterrein van de Bernhard Kazerne, tijdens een rij-instructie met een waterwerper van de politie Amsterdam-Amstelland.

In het voertuig zaten twee politiemensen van dit korps, een rij-instructeur en een bestuurder. Tijdens het oefenen is het voertuig tegen een boom terechtgekomen en gekanteld. Hierbij raakten beide inzittenden gewond en kwam de bestuurder beklemd te zitten. De rij-instructeur is gewond naar een ziekenhuis afgevoerd. Hulpdiensten hebben de bestuurder bevrijd en onmiddellijk gereanimeerd. Dit heeft echter niet mogen baten, hij is ter plekke overleden. De rij-instructeur heeft vermoedelijk een gebroken arm opgelopen en wordt in een ziekenhuis behandeld. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie