Juwelier Groenhuizen vertrekt

15 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat je een besluit moet nemen: óf je suddert langzaam naar je pension óf je gaat nog iets ondernemen.” Aldus Groenhuizen, laatste juwelier van het geslacht Groenhuizen. Hij koos voor de laatste optie. Naast ondernemingsdrang waren er nog twee factoren die hem over de streep trokken; de beperkte winkeloppervlakte aan het Sint Jorisplein én de files rondom knooppunt Hoevelaken, die er op veel dagen voor zorgden dat de winkeldeuren pas laat opengingen. Groenhuizen: ,,Ik ben blij dat de kogel nu door de kerk is en verheug me ontzettend op de nieuwe winkel. Die is aanmerkelijk groter dan de oude zaak dus het assortiment zal navenant groeien.”

AMERSFOORT - Meer dan een eeuw was de juweliersfamilie Groenhuizen een bekend gezicht in Amersfoort. Om precies te zijn stond er 123 jaar lang een Groenhuizen aan het roer van de juwelierswinkel. De laatste juwelierstelg uit het geslacht sluit na drieëndertig jaar op 1 september voor de laatste keer de winkeldeur aan het Sint Jorisplein om straks in het najaar de deur van een gloednieuwe juwelierswinkel te openen in Voorthuizen. Fred Groenhuizen heeft lange tijd gewikt en gewogen.

De keuze voor Voorthuizen was snel gemaakt; Groenhuizen woont er zelf al een aantal jaren en het dorp ontbeerde een juwelierszaak. ,,Ik heb eerst natuurlijk de stemming hier gepeild”, vertelt Groenhuizen, ,,want je stapt niet zomaar in het diepe, maar er bleek hier wel degelijk behoefte aan een zaak als de onze. Bovendien als je in Amersfoort in de auto stapt ben je binnen een kwartier hier én gratis parkeren, voor de deur.” Groenhuizen verwacht dan ook wel dat veel van zijn vaste klanten hem zullen volgen naar het Voorthuizense, helemaal als ze het nieuwe assortiment zien.

,,We worden nog veel moderner dan we waren”, zegt de ondernemer vol vuur, ,,merken, daar draait het vandaag de dag allemaal om. De consument wil merken, de consument krijgt bij ons merken. Zoals Armani daar hebben we straks niet alleen sieraden van maar ook tassen en portemonnees. We zijn anders dan andere juweliers, halen zelf onze spullen uit Rome en Parijs”, benadrukt Groenhuizen: ,,Om maar een paar modemerken te noemen: DKNY, Fossil, Dolche & Gabana maar ook het duurdere segment is bij ons volop vertegenwoordigd.”

Alle vaste klanten van Groenhuizen krijgen persoonlijk bericht wanneer de juwelierszaak in Voorthuizen opengaat. Het juweliershuis vertrekt niet zomaar uit Amersfoort; tot de sluitingsdag loopt er een mooie actie waarbij onder andere een Armanihorloge, een Tisento collier en waardebonnen verloot worden.

u Juwelier Groenhuizen

Sint Jorisplein 33

Telefoon 033 4616285

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie