Sfeervolle hockeyinterland

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMHC had deze oefeninterland toegewezen gekregen door de KNHB in het kader van het 95-jarig bestaan van deze Amersfoortse hockeyvereniging. Zo’n 900 toeschouwers waren naar Birkhoven getogen om te gaan genieten van een avondje tophockey. AMHC voorzitter Peer de Vries: ,,Het viel me op dat naast het Amersfoortse publiek vele toeschouwers uit de wijde regio naar Amersfoort waren getogen. Een bewijs dat het hockey leeft.”

Herenteam maatje te groot voor Frankrijk BERGKWARTIER- Het Nationale heren hockeyteam speelde donderdagavond 2 augustus op het veld van de Amersfoortse hockeyclub AMHC een oefeninterland tegen Frankrijk ter voorbereiding op het komende EK, waar Frankrijk in de eerste poulewedstrijd de tegenstander zal zijn. Met bij vlagen prachtige aanvalscombinaties en in een hoog tempo, werd het Franse team volledig van de mat gespeeld en nam Oranje met een 7-1 overwinning afscheid van het in grote getale aanwezige hockeyminnende publiek.

door Huub van Aerssen

In het team van coach Roelant Oltmans ontbrak Roderick Weusthof (schouderblessure) en Thomas Boersma moest na korte speeltijd afhaken omdat een (oude) rugblessure hem daar toe dwong. Nederland ging enigszins behoudend van start en gaf Frankrijk in de eerste tien minuten van de wedstrijd te veel ruimte.

Na deze rustige openingsfase nam Nederland het heft in handen en met fraaie en snelle aanvalscombinaties werd Frankrijk teruggedrongen op de eigen speelhelft en kwam eigenlijk de rest van de wedstrijd nauwelijks verder dan het zich beperken tot verdedigen met hier en daar een onschuldige aanval. Met doelpunten in de 10e minuut van Rob Reckers (1-0), 25e minuut Taeke Taekema (2-0, prachtig ingeschoten strafcorner) en op slag van rust de 3-0 van record international Teun de Nooijer, was het duidelijk dat Nederland veruit de betere ploeg was.

De tweede helft van dit hockeyduel begon eigenlijk zoals de eerste helft eindigde: veel druk en snel aanvalsspel van het nationale team wat al in de 42e minuut leidde tot een doelpunt (4-0) van Timme Hoyng, die de bal handig achter de Franse goalie deponeerde. Daarna ging het nog sneller en voor dat het Franse team van de schrik was bekomen, hadden Ronald Brouwer (5-0) en Taekema (6-0) de overwinning al lang veilig gesteld. Dat door, misschien wel wat gelatenheid bij Nederland, Frankrijk in de 68e minuut via een tegentreffer van Matthieu Durchon tot scoren kon komen (6-1), mocht de pret niet drukken. Slechts twee minuten later, in de 70e minuut schoot Taekema vanuit een strafcorner de bal snoeihard achter de Franse doelman (7-1), wat tevens het laatste wapenfeit betekende in deze voor Nederland nuttige oefeninterland.