Tweede Nieuwlandse Vijverrally

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Doel is het bijeenbrengen van (eigenaren van) auto’s en motoren van tenminste 25 jaar oud uit Nieuwland en de omliggende wijken en het hiermee houden van een ontspannende toerrit van plm. 70 km. Voor écht bijzondere voertuigen die iets jonger zijn wordt een oogje toegeknepen. Enige (bescheiden) prijzen zijn beschikbaar voor het beste resultaat van de tijdens de rit in te vullen vragenlijst en voor de winnaar van het Concours d’élegance. Inschrijfgeld € 12,50 per equipe (voertuig +2 personen), extra passagiers € 2,50 ieder.

Evenement wegens succes geprolongeerd NIEUWLAND - De tweede Nieuwlandse Vijverrally is een toerrit voor klassiekers te houden op zaterdag 8 september, als onderdeel van het Vijverfeest Nieuwland 2007. Gezien het succes van vorig jaar is besloten om aan de opzet van de rally zo weinig mogelijk te veranderen. Na de oldtimer enthousiasten Gert Kreijne en Bart Blom uit Hoogland heeft nu ook Alexander Boersen van Wijnhuis Alexander zich als sponsor gemeld.

Inbegrepen in het inschrijfgeld zijn: voertuigschild met equipenummer (collectors item!); kleine verfrissing bij een van de controleposten; consumptiebonnen voor hapje/drankje op het eindpunt. Contactpersoon: Hans van der Veen, Waterscheerling 75, 3824 GB Amersfoort 033- 453 0681, e-mail: info@vijverrally.nl.

De inschrijving kan in principe alleen per e-mail! Stuur de mail naar: info@vijverrally.nl en vermeld daarin uw naam, merk en type voertuig, bouwjaar en kenteken en eventueel het aantal extra passagiers (dus boven de standaard twee inzittenden per voertuig).

Deze aanmelding geldt als een voorlopige reservering, deelnemers ontvangen hiervan per e-mail een bevestiging. Maak gelijktijdig het inschrijfgeld over naar: girorekening 22.18.475 t.n.v. J.D.F. van der Veen te Amersfoort onder vermelding van ‘Vijverrally’. Zodra de overschrijving is ontvangen wordt de aanmelding definitief en ontvangen deelnemers per e-mail een bevestiging en een startnummer.

De ‘Vijverrally’ is een gezellige toertocht met klassieke auto’s en motoren zonder enig wedstrijd- of snelheidselement. Deelname is geheel voor eigen risico van de bestuurders.

Bij het vertrek wordt de route in zijn geheel bekend gesteld. Het verkeerd rijden en mogelijk daarmee gepaard gaande manoeuvres zoals keren zijn daardoor zo goed als uitgesloten. De route is plm. 70 km lang en voert over soms smalle secundaire - en provinciale wegen. Snelwegen worden geheel gemeden.

De deelname staat open met klassieke auto’s en motoren van tenminste 25 jaar oud. Iets jongere voertuigen kunnen -ter beoordeling van de organisatie- worden toegelaten, mits het bijzondere voertuigen betreft.

Helaas kunnen oude vrachtwagens en bussen niet worden toegelaten, deels vanwege de gekozen route en deels vanwege ruimtegebrek bij de start/ finish. Ook de deelname met tractoren is niet mogelijk.

Door een onafhankelijke jury wordt vastgesteld welke equipe de Prix d’ élegance krijgt uitgereikt voor het mooiste, ‘aaibaarste’ of origineelste voertuig.

De parkeerruimte is beperkt; volg de aanwijzingen van de parkeerregelaars stipt op, dan is er voor iedereen een plek. De hapjes en drankjes worden na afloop nabij de finish geserveerd en hier vindt ook de ‘prijsuitreiking’ plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie