Wagenparkbeheerder ACM moet stoppen aan Bunschoterstraat

3 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het gebouwencomplex aan de Bunschoterstraat 23 krijgt mogelijk een recreatieve en sportieve invulling. Het college spreekt hier binnenkort over met eigenaar W.J. Smink en een nieuwe particuliere initiatiefnemer. Tegelijkertijd zal de gemeente optreden tegen het huidige gebruik door wagenparkbeheerder ACM.

Al geruime tijd wordt het terrein in Hoogland-West gebruikt door de wagenparkbeheerder, maar dit is in strijd met de regels. Volgen het geldende bestemmingsplan uit 2000 zou het terrein een recreatieve bestemming hebben. In de praktijk zou het als manege gebruikt moeten worden, maar die bestemming heeft het feitelijk nooit gehad. De kwestie werd vorig jaar december al aangekaart door de PvdA en Jou w Amersfoort. In een raadsinformatiebrief geven b en w pas nu tekst en uitleg.

Achtergrond voor het gemeentelijk 'gedogen' was een mogelijke verplaatsing van de RWA van Park Schothorst naar het manegecomplex aan de Bunschoterstraat. In het voorjaar van 2007 koos RWA voor een andere strategie, waardoor de locatie aan de Bunschoterstraat niet meer in beeld was. Nu duidelijk is dat de RWA niet meer naar de Bunschoterstraat verhuist, wil de gemeente een einde maken aan het gebruik door ACM. Als blijkt dat een recreatieve invulling van het complex op korte termijn niet mogelijk is, willen b en w verder kijken naar andere mogelijkheden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie