'Bluesfestival geen belemmering voor paardensportdag'

3 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het organiseren van het Highlands blues&rockfestival eind augustus/begin september 2008 mag geen belemmering vormen voor het doorgaan van de paardensportdag. Het paardenevenement wordt altijd gehouden tijdens het dorpsfeest Hoogland. B en w schrijven dit in antwoord op vragen van DA-raadslid A. Noortman-Nieuwendijk.

door John Spijkerman

B en w hebben al op 13 maart besloten dat ze volgend jaar in principe wilden meewerken aan een blues en rockfestival in Park Schothorst. CDA-raadslid Noortman-Nieuwendijk wees het college erop dat op hetzelfde terrein, in dezelfde periode ook het Dorpsfeest van Hoogland wordt gehouden. Ze betoogde dat beide evenementen - zo dicht op elkaar - moeilijk verenigbaar zijn.

Het evenemententerrein in Park Schothorst heeft zes weken tijd nodig om te herstellen na een dergelijk intensief gebruik. Als het blues en rockfestival eind augustus of begin september plaatsvindt, zou het terrein niet in goede conditie zou zijn voor de paardensportdag die in het weekend van 19 september 2008 wordt gehouden. In dat geval achtte Noortman-Nieuwendijk de kans groot dat de verantwoordelijke sportbond het terrein zou aflasten voor de paardensportdag. Met de organisatie van die sportdag is jaarlijks een bedrag van ongeveer 300.000 euro gemoeid.

Het raadslid pleitte voor een betere spreiding van beide evenementen. Dan kunnen ze allebei doorgaan, maar kan ook de overlast voor de omgeving beter worden verdeeld. Het college lijkt aan die wens tegemoet te willen komen. B en w zeggen toe in overleg met alle betrokken partijen tot een oplossing te willen komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie