Partij voor de Dieren wil boycot Belly Wien

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren (PvdD) is tegen het afgeven van een vergunning voor circus Belly Wien. De PvdD roept inwoners van Amersfoort op het circus te boycotten. Van maandag 10 tot en met zondag 16 september staat Belly Wien bij de Abraham Kuyperlaan in Amersfoort.

Het circus heeft optredens met kamelen, lama’s, apen, Siberische tijgers, duiven, giraffen, slangen, paarden, zwijnen, zebra’s, katten en honden. De PvdD is tegen het gebruik van dieren voor amusement. De partij vindt dat dieren onnodig lijden door een levenslang verblijf in hokken en de vele transportbewegingen.

Gemeentewoordvoerder Hendriks vertelt dat de gemeente op dit moment nog geen vergunning heeft verleend. Maar daarbij wordt alleen gekeken naar zaken als veiligheid en ruimtelijke inpasbaarheid. Dierenwelzijn wordt landelijk geregeld en valt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. ,,Op het gebied van dierenwelzijn is geen lokaal beleid mogelijk’’, aldus de woordvoerder. Jaarlijks krijgen twee circussen een vergunning van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie