Geen noodlokalen bij De Brink

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Het actiecomité van bezorgde ouders 1Marke is verbolgen over het besluit. Zij stellen dat de noodlokalen met hulp van de betrokken ouders voor minder geld geplaatst kunnen worden. ,,We waren zo dicht bij een oplossing”, zegt Henk-Jan van Well teleurgesteld. Samen met andere verontruste ouders, die zich hadden verenigd in het actiecomité 1Marke, streed hij tegen de verhuizing van groep 5 en 6 naar het grote schoolcomplex in De Laak.

Groep 5 en 6 van De Marke toch naar de Laak VATHORST - Er komen geen tijdelijke noodlokalen naast de Katholieke basisschool De Marke in het Brinkcluster. Dat hebben het bovenschools management, de directie van De Marke en leden van de medezeggenschapsraad besloten. De noodlokalen zouden te duur zijn. Na de zomervakantie verhuizen 125 kinderen uit groep 5 en 6 naar De Laak.

door Natanja Vreugdenhil

De 25 lokalen aan de Brink, waarvan twee noodlokalen op het schoolplein en twee bij Het Zwaluwnest, kunnen vanaf september niet meer alle leerlingen herbergen. Daarom besloot het bovenschools management van het Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort om vijf schoolklassen naar De Laak te verhuizen.

De verontruste ouders vinden dat de nieuwe locatie bij De Laak te ver van de huidige ligt om nog te spreken één school. Ook vinden zij het onverantwoord dat kinderen op weg naar de nieuwe locatie de Valutaboulevaard moeten oversteken. Verder denken zij dat het ouders met kinderen op beide locaties niet meer lukt om hun kroost naar school te brengen. Bovendien vinden zij het gebouw aan De Laak, waar ook twee andere basisscholen zijn gevestigd, te massaal. ,,Maar ons grootste bezwaar is, dat er niet tijdig met de ouders over de dislocatie is gecommuniceerd”, stelt Van Well.

Vanwege de bezwaren onderzocht het bovenschools management alternatieven voor de verhuizing. De kosten voor de noodlokalen bij De Brink zouden tussen de €150.000 en €200.000 bedragen. Het bovenschools management en de schoolleiding van De Marke vinden het onverantwoord om dit bedrag aan tijdelijke noodlokalen te besteden. ,,Een dergelijke forse aanslag op de exploitatie van de school betekent een afbreuk aan kwaliteit voor ons onderwijs”, schrijven de schoolleiding en de medezeggenschapsraad.

Maar volgens de bezorgde ouders kan het goedkoper. De inzet van ouders en bevriende bouwondernemers zou de kosten flink kunnen drukken. Het actiecomité heeft berekend dat het mogelijk is de lokalen voor €30.000 per jaar neer te zetten. ,,Het KPOA heeft €60.000 voor de lokalen. Maar zij gelooft er niet in”, zegt Van Well. Bovenschools manager Wil Ellenbroek benadrukt dat niet alleen de financiën het struikelblok vormen. Ook vindt hij de kwaliteit van de noodlokalen ‘mager’.

Het bovenschools management hoopt de vijf klassen van groep 5 en 6 vanaf 1 januari 2008 in het nieuwe schoolgebouw nabij het nieuwe winkelcentrum verhuizen. Hierover wordt na de zomer nog met de verschillende partijen gesproken. Ook wordt dan overlegd over maatregelen om de periode in de Laak zo goed mogelijk te laten verlopen, zoals het faciliteren van een veilige route en het aanpassen van schooltijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie