Omroep wil geld gemeente

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Omroep Amersfoort zit krap bij kas. ,,Maar we hebben geen acute betalingsproblemen’’, vertelt voorzitter Ben Groenendijk. ,,Wij betalen uiteraard de rekeningen binnen de mogelijkheden die we hebben.’’ Vanwege de moeilijke financiële situatie wil Groenendijk nog vóór de zomervakantie met wethouder Kruyt praten over ondersteuning.

door John Spijkerman

De slechte financiële situatie komt mede omdat de gemeente de Omroep al een jaar lang laat bungelen, vindt het omroepbestuur ,,De gemeenteraad wist dat de zendmachtiging aan het verlopen was en toen kwam er met Eemstad in januari 2006 plotseling een nieuwe partij’’, stelt secretaris Groothuijs. Dat leidde tot uitstel van het advies over het verlenen van de zendmachtiging. Voor de Omroep betekende dit uitstel een opdrogen van advertentie-inkomsten. Voorzitter Groenendijk schat dat het de omroep dit jaar al 60.000 tot 70.000 euro aan inkomsten heeft gekost. ,,Er was geen vertrouwen bij de adverteerders.’’ Toch verzekert Groenendijk dat Omroep Amersfoort voorlopig gewoon kan doordraaien.

Hij verwacht dat het bestuur er uit komt met de gemeente. ,,De gemeente kent onze financiële positie. We leggen de situatie uit en kijken wat voor mogelijkheden er zijn. ‘’ De gemeentelijke steun komt dan bovenop de jaarlijkse gemeentelijke subsidie van ongeveer 120.000 euro. De gemeente Amersfoort helpt de noodlijdende Omroep nu al door de gemeentelijke subsidie niet maandelijks uit te betalen maar als een driemaandelijks voorschot.

Wethouder Kruyt weet niets van een gesprek op korte termijn. Via zijn woordvoerder laat Kruyt weten dat het gesprek na de vakantie wordt gehouden. Eerst wil Kruyt een voorstel zien van de Omroep. ,,Zolang de wethouder geen voorstel heeft gezien, heeft hij niets te bespreken’’, reageert woordvoerder Hendriks.

Belastingdienst

Penningmeester Bart van den Berg. vertelt dat Omroep Amersfoort drie weken geleden bezoek heeft gehad van de belastingdienst. ,,Maar dat was gewoon de 5-jaarlijkse controle ’’ Volgens Van den Berg heeft het onderzoek niets schokkends opgeleverd. Het enige opzienbarende is dat Omroep Amersfoort een boete krijgt omdat er geen kopie was van het paspoort van een ex-medewerker. De werkgever is verplicht van elke werknemer kopieën te hebben. Van drie personen waren er geen kopieën aanwezig. Eén van die personen wilde ook bij navraag geen kopie afgeven. ,,Dat bedrag wordt verhaald op die ex-medewerker’’, vertelt Van den Berg, die niets wil zeggen over de hoogte van het bedrag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie