Filmzomer in Theater De Lieve Vrouw

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Harvest Time

Rusland 2005, lengte 70 minuten, regie Marina Razbezjkina, met Vyacheslav Batrakov, Lyudmila Motornaya, Dmitri Yakovlev

Donderdag 12, vrijdag 13, zaterdag 14 juli, 19.30 uur

Ontroerend verhaal over het zware leven van een plattelandsgezin in de USSR tijdens de hoogtijdagen van het communisme. Antonia’s man komt invalide terug van het front en dus moet de jonge moeder in haar eentje de kost verdienen. Op de collectieve boerderij maakt ze krankzinnig lange dagen. Het blijft niet onopgemerkt, want de autoriteiten roepen haar uit tot beste combinebestuurder van de regio. Opzij: “Harvest Time roept op verbluffend kunstzinnige wijze een complete wereld op. Een prachtige, poëtische film.”

Inland Empire < 16, geweld, grof >

Verenigde Staten, Polen, Frankrijk 2007, lengte 171 minuten, regie David Lynch, met Laura Dern, Jeremy Irons

Woensdag 11 juli, 20.00 uur

Een actrice krijgt een rol in de remake van een Poolse film. Tijdens de opnamen raakt zij verdwaald in een universum waarin wraakzucht, jaloezie en lust de boventoon voeren. Ze verliest zichzelf in haar rol en krijgt te maken met allerlei surrealistische personages. In een drie uur lange associatieve beeldenstroom, gefilmd met een digitale camera, haalt de maker (David Lynch) van Blue Velvet en Lost Highway alles uit de kast om de kijker volledig te desoriënteren, maar toch mee te slepen in zijn bizarre wereld.

The Queen < AL >

Groot-Brittannië 2006, lengte 104 minuten, regie Stephen Frears, met Helen Mirren, James Cromwell, Michael Sheen

Woensdag 11 juli, 19.30 uur

Een intiem kijkje achter de schermen bij koningin Elizabeth II en premier Blair na de dood van Diana. Het Britse volk is totaal geschokt en verbijsterd. Hare Majesteit, die de reactie van het publiek niet kan bevatten, trekt zich met haar familie terug achter de muren van kasteel Balmoral. De emoties bij het volk lopen hoog op en het is aan de zojuist gekozen premier om met de koningin een compromis te zoeken tussen de privé-tragedie voor de koninklijke familie en de eis van het volk voor een openlijke uiting van rouw. Helen Mirren heeft voor haar rol als Elizabeth II de Oscar gewonnen voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Das Leben der Anderen < 12, eng, grof >

Duitsland 2006, lengte 137 minuten, regie Florian Henckel von Donnersmarck, met Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

Donderdag 12, vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15, maandag 16, dinsdag 17, woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21, zondag 22, maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25 juli, 20.00 uur

De toneelschrijver Dreyman en zijn geliefde, een beroemde actrice, trekken begin jaren tachtig een groot publiek naar de theaterzalen van de DDR. Hun succes trekt hoge belangstelling en onvermijdelijk krijgt de Stasi opdracht hen te observeren. De plichtsgetrouwe en onkreukbare agent Wiesler wijdt zich vol overgave aan deze taak, maar wordt langzaam de wereld van het vrije denken ingezogen. Hij houdt zijn mond over staatsgevaarlijke activiteiten van het kunstenaarspaar, maar hoe lang kan hij dit eenzame verzet volhouden? Das Leben der Anderen laat zien hoeveel moed er nodig was om onder het regime van de DDR een eigen koers te varen.

u Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13. Informatie en resterveren: telefoon 033 - 422 65 55. Internet: www.lievevrouw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie