Konijnen teisteren velden APWC

3 juli 2007 om 00:00 Nieuws

KOPPEL - Voetbalvereniging APWC aan de Keerkring heeft last van een grote konijnenplaag. Op de velden van het sportpark lopen op sommige dagen wel tachtig jonge konijntjes. De beesten maken grote gaten in de pas ingezaaide velden.

door John Spijkerman

APWC-voorzitter Willem van Veluw vertelt dat de konijnen de velden al een paar maanden ondermijnen. ,,Op twee velden zie je hele gaten. Een paar maanden geleden zijn op trainingsavonden twee jongens zwaar geblesseerd geraakt.''

Van Veluw heeft de konijnenoverlast gemeld bij de onderhoudsdienst van de SRO, maar tot dit moment is er nog niks gebeurd. ,,De SRO heeft toegezegd dat ze het willen verhelpen, maar dit duurt veel te lang.'' ,,Ze gaan de konijnen vangen met fretten,'' weet Manon Pohlkamp van de afdeling communicatie van de SRO. Het wachten is op toestemming van de buren van het sportpark, ,,want de nesten zitten in de bosschages bij de rails en op het terrein van de Hogeschool voor Utrecht.'' Er worden netten om de holen gelegd, waarna de fretten de konijnen eruit moeten jagen. De gevangen konijnen kunnen dan elders worden uitgezet.

Het is voor het eerst dat konijnen de grasmat bij APWC teisteren. Een paar jaar geleden had de voetbalvereniging last van mollen en vorig jaar waren het kraaien die kleine wormpjes uit de grasvelden pikten en kuiltjes in de velden maakten. Van Veluw is een warm voorstander van kunstgras. ,,Ik zou dat een zeer goed idee vinden als de SRO dat er neer zou leggen. Je hebt dan minder onderhoud.'' APWC heeft alleen zelf geen geld voor een dergelijke investering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie