HC Eemvallei start met veel sponsors

29 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Vertegenwoordigers van zo’n twintig sponsors waren naar het gloednieuwe etablissement in Hooglanderveen gekomen om de toekomstplannen van het bestuur aan te horen en ter plekke een contract te tekenen. Naast die twintig geldschieters weet de club zich bijna verzekerd van nog eens acht sponsors. Een mooi resultaat voor Martin van der Burg, voorzitter van de sponsorcommissie, en de leden van die actieve commissie. Zij waren nog geen jaar geleden met het werven van sponsors van start gegaan.

HOOGLANDERVEEN - De nieuwe hockeyclub Eemvallei mag niet klagen. Enkele maanden voor de start in Vathorst kan de club al rekenen op veel sponsors. Dat bleek eerder deze week tijdens een geanimeerde bijeenkomst in het eetcafe Dims.

door Balt Gmelig

De eerste doelstelling, het binnenhalen van 25.000 euro aan sponsorgelden, werd moeiteloos gehaald en dat stemde ook Eemvallei-voorzitter Leo Eyndhoven tot grote tevredenheid. Hij feliciteerde de sponsorcommissie met het behalen van hun eerste target en meldde in zijn toespraak tot de aanwezigen verder dat de club inmiddels ook 125 van de 700 beschikbare obligaties had verkocht. Het bereiken van de minimale doelstelling, 500 obligaties op 1 januari 2008, is echter nog niet in zicht.

Leden

Niet alleen met de sponsorwerving gaat het de club voor de wind, ook het aantal leden is de laatste maanden flink toegenomen. De club telt nu 640 leden en krijgt nog dagelijks aanmeldingen van nieuwelingen te verwerken. Eemvallei begint het nieuwe seizoen in augustus met maar liefst 38 teams die op twee kunstgrasvelden in de nieuwbouwwijk gaan spelen. Het clubhuis is dan nog niet gerealiseerd. Tot volgend voorjaar moeten de leden het in Vathorst nog doen met een tijdelijke accommodatie.

Het merendeel van de leden komt overigens uit Amersfoort. Volgens de voorzitter is tien tot vijftien procent nog afkomstig uit Bunschoten. Daar was de voorganger van Eemvallei (MHCB) eerst gevestigd. Die club bestaat met ingang van het nieuwe seizoen niet meer. Vijf jaar geleden zat de hockeyclub in een diep dal. Toen telde de vereniging die in Bunschoten niet over een kunstgrasveld beschikte, nog maar 67 leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie