Regen spelbreker zomerspektakel

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik heb wat afgejankt tijdens het afscheidsconcert van BZN onlangs op de televisie. Dus toen ik las dat de ex-zanger van deze band op de Kraailandhof in Hoogland zijn eerste solo-optreden zou verzorgen om zijn cd met Franse liedjes te promoten, was ik als een speer naar de redactie van dit blad gefietst om te vragen of ik dit unieke optreden mocht verslaan. Want die kans krijg je niet snel meer.

HOOGLAND - ‘Hoogland, mon amour, Kraailandhof, toujours. Vive La France’. ,,Ik was op het zomerspektakel in Hoogland maar het weer gooide roet in het eten en de zon (le soleil) liet het lelijk afweten. Maar ondanks dat hebben de fans van Jan Keizer (voormalig zanger van BZN) waar voor hun geld gehad.”

door Joop de Keijzer

Het zomerspektakel van afgelopen vrijdag stond in het teken van Frankrijk dus alles was sfeervol ingericht met Franse attributen, de Franse vlag en Franse muziek. Het weer was echter de grote spelbreker want toen ik om een uur of acht het plein opwandelde was de belangstelling matig. Spreekstalmeester Jan Gipman deed voor een vrijwel leeg podium, zijn best om de sfeer er in te brengen maar hij kreeg de handen niet op elkaar.

Mistroostig liepen de bezoekers wat rond, gooiden een jeu de boules balletje, sprongen wat op een luchtkussen, tekenden wat op straat en luisterden naar een troubadour die over het plein zijn liedjes ten gehore bracht. Maar het wilde niet lukken om de Franse sfeer erin te krijgen en toen ik op het terras een plastic bierglas met koude rode wijn probeerde weg te krijgen voelde ik mij nou niet bepaald ‘God in Frankrijk’ maar eerder ‘Joop in Hoogland’.

Het was inmiddels al bij negenen en de presentator probeerde de mensen warm te krijgen voor het spetterende optreden van Jan Keizer en gelukkig begon de publieke belangstelling wat toe te nemen.

Eerst nog even een loterij met leuke prijzen waarvan Yvonne van Cauter er met de hoofdprijs vandoor ging, maar dan was daar toch eindelijk het cadeautje voor de klanten van het winkelcentrum, niemand minder dan Jean Keizèr!!

De vaste fans hadden zich al een weg gebaand naar het podium en de kleine zanger uit Volendam had er duidelijk veel zin in. Het plein liep tijdens zijn optreden aardig vol en ik moest mij een weg banen om dicht bij Jan te komen zodat ik hem van dichtbij kon meemaken en aanraken.

Jan begon deze Franse avond ijzersterk met een Engels nummer van de Drifters ‘Save de last dance for me’ en iedereen zong het uit volle borst mee. Heel anders was het met de Franse liedjes (chansons) waarvan eigenlijk maar heel weinig mensen de tekst konden meezingen. Van Gilbert Bécauds ‘Nathalie’ konden de toeschouwers alleen maar meewaaien en de liedjes van Julien Clerc konden ze alleen maar neuriën.

Er was een liedje bij wat de meeste mensen wel konden meezingen want dat lalalalalalalalala refrein was makkelijk en het plein ging uit zijn dak. Jan Keizer deed zijn best maar het Franse chanson ten gehore brengen ging hem toch beter af in zijn BZN periode.

Volgend jaar hoop ik dat de weergoden de winkeliers beter gezind zijn dan dit jaar, dus tot volgend jaar ,au revoir.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie