Nieuwe disco Corso naar verwacht eind 2008 klaar

26 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,Het wordt een soort kijkdoos, met een dansbunkertje erin'', vertelt architect Peter Versseput. Hij werkt al 2,5 jaar aan het ontwerp. Het gebouw wordt tussen de 12 en 13 meter hoog en krijgt een plat dak. ,,Het wordt een transparant gebouw waar je in kunt kijken. De bunker hangt in het gebouw.'' Deze dansgelegenheid is berekend op een geluidsbelasting van 110 decibel. Als het helemaal volzit , zijn er 800 tot 1000 bezoekers.

AMERSFOORT - Ongeveer vijftien jaar heeft Amersfoort moeten wachten op een dansgelegenheid in de oude Corso-bioscoop aan de Westsingel, maar nu lijkt die er dan eindelijk ook te komen. Volgens Krijco kan de nieuwe disco er eind volgend jaar staan. De ingang van de dansgelegenheid, met twee danszalen, komt aan de Hellestraat.

door John Spijkerman

De plannen werden donderdag al gepresenteerd aan de Monumentencommissie. ,,Waar ze buitengewoon goed ontvangen zijn'', weet Versseput. Terwijl het duidelijk gaat om een gebouw van deze tijd. De bouwaanvraag wordt nog vóór de zomervakantie ingediend. De provincie heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een functiewijziging van het bestemmingsplan voor die plek. Daarmee wordt een dansgelegenheid mogelijk gemaakt. Een sloopvergunning voor de bestaande gebouwen aan Westsingel en Hellestraat is al aangevraagd. Daardoor kan er al gesloopt worden, voordat de procedure voor het afgeven van de bouwvergunning is afgerond. Voor archeologisch onderzoek op de locatie moet de plek na sloop vier maanden worden vrijgegeven. Als alles volgens plan gaat kan er in januari 2008 worden gebouwd en kan het pand eind 2008 klaar zijn.

Op de begane grond komt een café-restaurant: aan de Westsingel een grand café, aan de kant van Hellestraat een overdekt terras. Na 23.00 uur kan een deel van de stoelen aan de kant en ontstaat een dansruimte. Horeca-exploitant Chris Talen mikt op een breed publiek. ,,We willen er iets voor maken voor heel Amersfoort, van 0 tot 100.'' Bezoekers kunnen op donderdagavond dineren in het restaurant en vervolgens dansen op Top 40 nummers in de danszaal beneden. Voor de vrijdag denkt hij aan thema-avonden in de discotheek en zaterdags wordt er boven en beneden heel brede muziek gedraaid. Talen is ook de boogde exploitant van de grote disco voor 2000 tot 3000 bezoekers op het Eemplein

Krijco-directeur Corrie van Amstel is niet bang voor verzet van omwonenden. Bewoners konden meedenken over zaken als veiligheid, fietsen en taxi's. ,,Ik denk dat het allemaal wel meevalt en dat de bewoners best tevreden zijn.'' Van Amstel vertelt dat er op verzoek van bewoners bijvoorbeeld een verkeerspaal in de Westsingel komt,waardoor taxi's niet voor Corso kunnen stoppen. Ook is het de bedoeling dat jongeren die straks de disco verlaten, dat gefaseerd zullen doen en niet allemaal tegelijk op straat staan.

Wethouder Van 't Veld verwijst naar de overeenkomst die Krijco en de gemeente in februari 2006 hebben gesloten over parkeren en veiligheid rond de dansgelegenheid. ,,De exploitant is verantwoordelijk voor de directe omgeving en heeft een directe lijn met de politie.'' Parkeren kan in de Koegarage. Voor de fietsen worden afspraken gemaakt met de bestaande fietsenkelders.

Behalve voor dansen, kan Corso ook voor andere evenementen worden gebruikt. Dat kan variëren van modeshows tot een bejaardensoos, vertelt exploitant Talen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie