Bezoek Albufeira succesvol

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het gezelschap, dat bestond uit burgemeester Da Silva, adjunct-gemeentesecretaris Paulo Dias, voorzitter Nuno Neto van Apexa en Carla Roque arriveerde op dinsdag 19 juni. Daarnaast was er ook de muziekgroep Banda Alhada onder leiding van Antonio Maranti, die bij diverse gelegenheden voor sfeervolle en muzikale omlijsting zou zorgen. Op dinsdagmorgen werd een bezoek gebracht aan het historisch centrum van de Keistad en het multifunctionele centrum De Brink in Vathorst. ’s Middags stond een bezoek aan ROC Midden Nederland en SRO op het programma.

AMERSFOORT - Onder leiding van burgemeester Desiderio Jorge da Silva bracht een officiële delegatie uit Albufeira (Portugal) deze week een bezoek aan Amersfoort. Het doel ervan, de reeds bestaande sportbanden met de Keistad uitbreiden en tot een nog nauwere samenwerking met diverse organisaties en verenigingen te komen is ruimschoots gehaald.

door Gerrit Steen

Bij het ROC werd een samenwerkingsconvenant getekend door burgemeester Da Silva, Nuno Neto en directeur Geke Buwalda: ,,We willen een ondernemend ROC zijn en een maatschappelijk verantwoord ondernemer. Die ambitie kleurt de prestaties van onze studenten van de opleiding Sport en Bewegen. U heeft dat kunnen ervaren toen een aantal van onze studenten ondersteuning hebben verleend bij het voetbaltoernooi voor gehandicapten in Albufeira. We willen graag afspraken maken over verdere uitbouw van onze samenwerking, waardoor een nog breder sportcontact in de toekomst mogelijk wordt.” Na afloop werd er een demonstratie mini-voetbaltoernooi gespeeld door G-teams van CJVV, IJsselmeervogels en Zon & Schild.

SRO

Ook bij de SRO Amersfoort werd een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de intentie werd uitgesproken om kennis en informatie in relatie tot sport uit te wisselen, met een speciale focus op sporten voor mensen met een handicap. Men sprak de hoop uit dat de sportorganisaties in Albufeira (o.a. Apexa) en de NV SRO van elkaars kennis kunnen profiteren. Apexa wil leren hoe sportprogramma’s met gehandicapte sporters worden opgezet.

Burgemeesters

Op dinsdagavond werd een bezoek gebracht aan burgemeester Melis van de Groep in het gemeentehuis van Bunschoten. Er is twee maanden geleden een G-team van IJsselmeervogels opgericht, dat volgend jaar ook meedoet aan het G-toernooi in Albufeira. Met de burgemeester van Amersfoort, Albertine van Vliet-Kuiper, werd op woensdagmiddag geluncht in ‘De Onthaasting’, de lunchroom die gerund wordt door medewerkers met een verstandelijke handicap.

Op woensdagavond gaf René Bouma een uitgebreide presentatie van het nationale ID-voetbal (het andere Oranje) bij voetbalvereniging Hooglanderveen. Zij zullen ter voorbereiding van het EK in Manchester 2008 jaar in Albufeira hun trainingskamp opslaan. Op donderdagavond was er tenslotte op het Lieve Vrouwekerkhof een gezamenlijk en swingend optreden van Banda Alhada met Portugese volksmuziek en het Nederlands Dansorkest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie