BPA: Doorbraak in UMTS-kwestie

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Tegen de komst van de antenne is de afgelopen maanden veel protest ontstaan. Omwonenden voelden zich overvallen door het voornemen van de gemeente plaatsing van de antenne toe te staan en maakten zich zorgen over voor hun gezondheid door schadelijke straling. De BPA kaartte de kwestie aan bij het college van burgemeester en wethouders. De partij wilde weten waarom het college het voornemen niet heeft besproken met omwonenden en voetbalvereniging Hoogland.

AMERSFOORT - ‘Geen UMTS-masten op gemeentegrond.’ Dat is volgens BPA-raadslid Ruud Schulten het uitgangspunt waarmee zijn partij, de PvdA, de SP en GroenLinks het gesprek aangaan met wethouder Ruud Luchtenveld. Aanleiding is de toestemming die de gemeente wil geven voor plaatsing van een UMTS-antenne aan de GSM-mast in het gemeentegroen aan de Sportlaan 30 in Hoogland, bij sportpark Langenoord.

door André van der Velde

Wethouder Ruud Luchtenveld liet de raad dinsdag weten alsnog een informatieavond voor de omwonenden te willen organiseren, waarbij de GGD, de provider en de wijkmanager ook worden betrokken. Tijdens de bijeenkomst wil Luchtenveld uitleg geven over de gevolgde procedure, het beleid en de gezondheidseffecten.

Hij deelde ook mee dat in het vervolg ook geregeld een overzicht zal worden gepubliceerd van aanvragen voor UMTS-antennes. ,,Zodat bewoners weten waar nieuwe antennemasten zullen worden geplaatst.”

BPA-raadslid Ruud Schulten was blij met die toezegging van de wethouder. ,,Dat is echt een doorbraak. Het college is om wat dat betreft.” Voor Luchtenveld gaat die constatering te ver. ,,Het beleid dat we hebben afgesproken blijft gewoon overeind staan. Maar wat betreft transparantie en communicatie naar de burgers toe, kunnen we nog een verbeterslag maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie