Mik Borsten loopt voor leukemie

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Er wordt zowel solo deelgenomen als in estafettevorm. Mik Borsten, recordhouder met 26 uur en 21 minuten, zal als solodeelnemer de strijd aangaan met sterke ultrasporters uit binnen- en buitenland. Het Danica Team uit Leusden gaat proberen voor de zesde keer op rij te winnen. Met Plantina Vitaminen heeft de zwaarste uithoudingsproef op Nederlandse bodem een nieuwe sponsor gevonden.

AMERSFOORT - Op zaterdag 23 juni zal voor de zevende keer de zwaarste sportuitdaging van Nederland plaats vinden, de langste én zwaarste triatlon van Nederland: de Plantina Trans Holland Triatlon. De deelnemers aan deze zware uitdaging moeten achtereenvolgens 20 km in de kano, 290 km op de mountainbike en 92 km hardlopend afleggen.

Monstertriatlon

De Plantina Trans Holland Triatlon kenmerkt zich door de lange afstanden en het bijzondere parcours dat een groot deel van Nederland bestrijkt. Deelnemers aan deze monstertriatlon vinden hun parcours met een routeboek en zijn onderweg aangewezen op slechts enkele verzorgingsposten.

Mik Borsten zal deze triatlon doen als sponsorloop voor de stichting leukemie, zie ook www.leukemie.nl. Op zijn shirt is ruimte voor sponsors op dit moment is al bijna 2000 euro toegezegd maar er is nog meer ruimte op het shirt en sponsoren kunnen zich nog melden bij Mik Borsten.

Kanovereniging

Zaterdag 23 juni wordt om 8.00 uur bij kanovereniging Keistad aan de Eem gestart. De estafetteploegen gaan om 10.00 uur later te water, voor een twintig kilometer lange kanotocht over de Eem naar Baarn en weer terug.

Hierna springen de triatleten op de mountainbike voor een tocht van 160 kilometer, via Lelystad, naar Den Helder. Het zwaarste deel moet dan nog volgen: 130 (!) kilometer op de mountainbike over het strand in de richting van Den Haag. Dit is een zeer zware opgave, gezien zuigende zware zand en het af en toe opkomende water. Om ongeveer 22.00 uur zal de eerste deelnemer in Scheveningen aankomen. Bij de Scheveningse Pier vindt de wissel plaats voor laatste onderdeel; hardlopen naar Amersfoort over een afstand van 92 kilometer.

Zondagochtend

De eerste estafetteploeg zal om ongeveer 6.00 uur in de vroege zondagochtend bij het clubhuis van AV Triathlon aan de B W laan 236 aankomen. Estafetteteams mogen zo vaak wisselen als ze willen, maar het is ook toegestaan om ieder één onderdeel af te werken. De eerste solodeelnemer wordt rond de klok van 10.00 uur in Amersfoort verwacht, maar de eindtijd zal sterk beïnvloed worden door de weersomstandigheden.

De opbrengst van de Plantina Trans Holland Triatlon komt ten bate van de Stichting Gezond Verstand. Deze stichting zet zich al jaren in om mensen met een psychiatrische achtergrond te begeleiden in hun sportbeoefening.

u Inschrijving en informatie (zowel voor als tijdens de wedstrijd) is te vinden op www.stichtinggezondverstand.nl of via borsten@wxs.nl of telefoon (033) 480 84 82.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie