Thalia presenteert nieuwe productie

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Tijdens festival Etcetera (27 juni tot 1 juli) presenteert de Amersfoortse toneelgroep Thalia haar nieuwe productie: Nu even niet/Nu even wel. Voorstellingen zijn in oktober in de Laswerkplaats op het rangeerterrein bij station Amersfoort. Nu even niet/nu even wel is een tweeluik, geschreven door de bekende toneel- en televisieschrijver Maria Goos. Met dit stuk realiseert Thalia opnieuw een grote productie en een avondvullend programma.

Vier vrienden gaan al twintig jaar lang iedere avond naar een restaurant. Om het gezellig één avond per maand over niets te hebben. Maar waarom doen zij dat? Wat is de waarde van hun mannenvriendschap? Drie vrouwen spreken af met een vierde: de minnares van één van hun echtgenoten. De vrouwen willen het er deze avond eens goed over hebben. Maar wat lijkt te beginnen als een simpel avondje afrekenen, eindigt in een mengeling van nieuw begrip en opgekropt onbegrip. Nu even niet/Nu even wel gaat over sleetse huwelijken en onvoorwaardelijke vriendschap, over het onvermogen om elkaar te bereiken en ontwapende openheid. Kortom: liefde en vriendschap in de hedendaagse samenleving.

Nu even niet/Nu even wel is geschreven door Maria Goos. Zij heeft vooral bekendheid gekregen als schrijver van aansprekende tv-series Oud Geld, Familie en Pleidooi en van de toneelvoorstelling/film Cloaca. Nu even niet/Nu even wel is gedeeltelijk gemaakt als voorstudie voor Cloaca.

Toneelgroep Thalia gaat met deze productie verder op de weg om vernieuwende producties neer te zetten. Twee jaar geleden nam Thalia deel aan de gezamenlijke productie Visgif: een spektakelstuk op basis van Heijermans’ Op hoop van Zegen. Vorig jaar speelde Thalia Goed van C.P. Taylor: een strak gechoreografeerd ensemblespel over de beginjaren van de holocaust. De twee stukken zorgden voor uitverkochte zalen en enthousiaste reacties van het publiek. In Nu even niet/Nu even wel werken de acteurs intensief aan de ontwikkeling van karakters. Voor deze productie heeft Thalia de Utrechtse regisseur Willem Westermann aangetrokken. Thalia werkt samen met de Laswerkplaats en met een grote groep mensen uit het Amersfoortse theatercircuit met ervaring op het gebied van toneelfotografie, kleding, decorbouw, vormgeving en theatertechniek.

Nu even niet/Nu even wel wordt in oktober zes keer opgevoerd in de Laswerkplaats bij het station.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie