Havikconcert biedt afwisselend programma

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Dit jaar wordt voor de 7e keer het Havikconcert georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Havikconcert te Amersfoort, en wel op vrijdagavond 22 juni, zaterdagmiddag 23 juni en zondagmiddag 24 juni .

Locatie is het Havik, de oudste gracht van Amersfoort, een plek waar de historie als het ware is gestold en daarom bij uitstek geschikt voor het ten gehore brengen van klassieke en licht klassieke muziek. Het thema voor dit jaar is : Reis door de Tijd. Vele componisten hebben zich laten inspireren door indrukken, die zij tijdens hun reizen en verblijf in het buitenland opdeden, zoals bijvoorbeeld Dvorak. Wij nemen u graag mee op een muzikale reis, die aanvangt in het begin van de 18e eeuw en ons voert tot in de 20e eeuw. In dat kader is een boeiend en afwisselend programma samengesteld. Gedurende deze reis krijgt u tekst en uitleg van de diverse dirigenten.

Nieuw dit jaar is dat de ensembles optreden niet op een ponton in de gracht, doch vanaf een podium, dat boven het water wordt gesitueerd, zoals eerder bij Dias Latinos.

Op vrijdagavond 22 juni (aanvang 20.30 uur ) zal optreden de Chr. Muziek- en Showband Juliana, die voornamelijk klassieke stukken ten gehore zal brengen. Juliana is in Amersfoort vooral bekend vanwege optredens op taptoe’s en andere muziekevenementen, doch veel minder bekend is dat zij ook een programma heeft samengesteld onder de naam ‘Pour l’amour du Classique’. Daarin worden bewerkingen van klassieke melodieën ten gehore gebracht van bijvoorbeeld Mozart (Eine Kleine Nachtmusik), Tchaikovski (Chinese Dans en Miniatuurouverture uit de Notenkrakerssuite) en andere componisten, zoals Brahms, Shostakovich en Bizet.

Op zaterdagmiddag 23 juni (aanvang 15.00 uur) zal traditiegetrouw een aantal Amersfoortse zangkoren acte de présence geven. Eerst zal optreden Kleinkoor Cantiamo met werken van Homilius, een leerling van Bach, en Johann Michaël Haydn, Brahms en Felix Mendelssohn Bartholdy. Cantiamo staat onder leiding van dirigent Rob Meijer. Vervolgens zal Balkankoor Horus liederen ten gehore brengen uit Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slowakije. Dirigent van Horus is Feije Schaap.

Afgesloten zal worden door de Vocal Group Amersfoort (VGA) Swing Close, die al eerder optrad in het kader van het Havikconcert. Onder leiding van Martin van Opstal zullen jazzstandards en close harmony muziek worden gezongen, voorts pop- en musicalrepertoire, dit alles met choreografische elementen.

Het hoofdconcert zal plaats vinden op zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) en wel door het kamerorkest Flehite Sinfoniëtta, dat onder leiding staat van Ali Groen. Solistische medewerking zal worden verleend door de bekende bariton Igor Bogaert. Op het programma staan werken van Händel, Mozart, Mendelssohn, Bizet, Debussy, Mahler, Strauss en Gershwin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie