Raadhoven viert buurtfeest

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Sinds januari is de bewonerskerngroep Raadhoven met, onder andere, Herman Graas en Hans Velmer al weer druk bezig met het organiseren van het feest. De ‘veilig op straat raad’ van de drie omliggende basisscholen, de Drieslag, de Wingerd en de Weesboom dachten mee over de invulling van het feest. Zoals zij in het verleden ook mee dachten over de leefbaarheid van de buurt. De festiviteiten vinden voornamelijk plaats op het schoolplein, mevrouw Velmer maakte het als leerkracht mogelijk dat de scholen voor deze gelegenheid open zijn.

Vrijwilligers organiseren feest in Schothorst SCHOTHORST – Ooit, in het grijze verleden was Raadhoven, Schothorst, een zogenaamde ’Hot Spot’, een aandachtbuurt, van de gemeente Amersfoort. De buurt besloot daar geen genoegen mee te nemen, integendeel, er tegen aan. Handen in een, aan het werk. En met succes, Raadhoven is geen ‘Hot Spot’ meer. Het is al geruime tijd een vriendelijke buurt waar de bewoners elkaar groeten en het plezierig wonen is. Voor de tweede jaar vierde men nu, 16 juni, een gezellig buurtfeest.

door Wim Elings

In het uitgebreide programma mocht van de stoere jeugd ook dit jaar weer niet de befaamde rodeo stier ontbreken. Een woest bokkende stier waar men moet trachten op te blijven zitten. En nog leuker om hier te vermelden is dat naast al die stoere jongens een meisje, Amy Bouwman, zich de ware rodeo cowgirl toont en dan ook met de eerste prijs, een taart, gaat strijken. En verder moest er natuurlijk een clown komen en naast diverse andere attracties werd ook dat gerealiseerd.

De muzikale en horecavoorziening is voortreffelijk. Koffie, thee, limonade, popcorn en broodjes, er is ruim in voorzien. Men is er trots op het feest, op eigen financiële kracht rond gekregen. Het kleine resterend bedragje van het Hot Spot project was een welkome aanvulling. Ook plezierig waren de georganiseerde activiteiten van de SRO, het door hen onder andere georganiseerde voetbal toernooi werd gewonnen door een geïmproviseerd team, die zichzelf voor deze gelegenheid, VVZA noemde. De Stichting Welzijn Amersfoort was met zijn befaamde bus voor hangjongeren aanwezig.

Gaven aan ouders en kinderen, voorlichting over de bus en het doel daarvan; de opvang van hangjongeren. Daarnaast zijn SWA-werkers actief gedurende het feest en begeleiden diverse activiteiten. Ook het bezoek van wijkmanager Nico Paap verloopt niet onopgemerkt en wordt gewaardeerd. De organisatie is wat zorgelijk over het weer, de buien drukken de bezoekers aantallen vergeleken met vorig jaar, maar lopen later in de middag snel op. Het voetbaltoernooi en het Smartlappenkoor “Gedeelde Smart” zijn zeer belangrijke trekkers voor dit feest die de bezoekersaantallen stimuleren. Daarnaast mogen natuurlijk niet het djembégeroffel en de ‘housedansdemonstratie’ niet vergeten worden. Dit in het kader van open podium waar na aanmelding eigenlijk alles gedaan mag worden, van karaoke tot jumpstyle.

uDe vrijwilligers uit de wijk maakten het evenement tot wat het was, een groot succes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie