Gezelligheid voorop bij clinics

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,Bij de clinics staat gezelligheid voorop. Lekker lopen met elkaar, maar ieder op z’n eigen niveau. Dat is het mooie van de loopsport: het is individueel èn een teamsport tegelijkertijd. De clinics zijn met name bedoeld voor de beginnende of lichtgevorderde loper. Zij worden voorbereid om op zondag 16 september de 5 of 10 km. te lopen”, vertelt Altis-trainster Geke van Elp

Voorbereiden op de Halve van Hoogland HOOGLAND - Zaterdag 30 juni beginnen de clinics ter voorbereiding op de Saucony Halve van Hoogland. Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 28 juni via www.halvevanhoogland.nl. De clinics staan onder leiding van Geke van Elp, trainster bij Altis van recreanten en beginnende lopers. Samen met Gert Koudijs, van het organisatiecomité, blik ze vooruit.

,,Deze clinics zijn een gezamenlijke activiteit van atletiekvereniging Altis en hardloopspeciaalzaak Run2Day”, vult Gert Koudijs aan. ,,Met medewerking van de BDU/De Stad Amersfoort en Saucony. Voor de deelnemers hebben we een mooi pakket kunnen samenstellen. Onder meer bestaande uit zes trainingen, een informatieavond over kleding, voeding en schoenen, een gratis startnummer, een Saucony-runningshirt, een trainingsschema met praktische tips en informatie en een maand gratis meetrainen bij Altis. En dat alles voor maar 30 euro.”

Geke vindt het ,,altijd mooi” te zien als mensen voor het eerst binnenkomen. ,,Vaak zijn ze toch een beetje gespannen. Mijn collegatrainers en ik staan dan klaar om te op te vangen. We zijn met z’n vieren, dus voorbereid op meerdere groepen. We beginnen dan met een kort praatje in het Altis-clubhuis en dan hup naar buiten. En na afloop van iedere training gezellig een (ook gratis) kopje koffie of thee.” In de clinics wordt veel aandacht besteed aan warming-up en cooling-down. ,,En geven we deelnemers individuele tips over hun loophouding”, aldus Geke.

Sandra was één van de deelnemers van vorig jaar: ,,Het leuke van de clinics voor mij was dat het wat structuur biedt. Ik liep begin vorig jaar al regelmatig, of eigenlijk onregelmatig. Maar dat schoot niet op. Tijdens de clinics deel je elkaars ervaringen en je pikt van de trainers veel op. Met name zo’n warming-up en cooling-down is toch wel belangrijk. Ik heb er veel van geleerd en vorig jaar tijdens ‘de halve’ lekker gelopen. Wat ook wel prettig was, was de gezamenlijke warming-up op de ochtend van het evenement. Met ruim 70 man, dat was wel een kippevel moment”.

Gert geeft nog wat praktische informatie: ,,Deelname aan de clinics is alleen mogelijk nadat je je hebt ingeschreven via www.halvevanhoogland.nl. Dat kan tot en met donderdagavond 28 juni. De clinics vinden plaats vanaf het Altis-clubhuis bij de atletiekbaan Schothorst. Op zaterdagmorgen van 9.15 tot 11.00 uur. We beginnen 30 juni. In augustus zijn er geen trainingen maar krijgen de deelnemers wel huiswerk mee.”

Interessant is ook een informatieavond over kleding, voeding en schoenen bij Run2Day. Gert: ,,Nieuw dit jaar is dat we nà de Saucony Halve van Hoogland een terugkombijeenkomst organiseren op zaterdag 22 september. Dan gaan we met elkaar napraten, een beetje uittrainen en mogelijkheden bespreken om lekker te blijven lopen.”

uMeer info via clinics@halvevanhoogland.nl of bel 4807607.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie