't Hooghe Landt ontvangt minister Rouvoet en staatssecretaris Van Bijsterveldt

18 juni 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet en staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt brachten maandagmiddag een bezoek aan 't Hooghe Landt in Amersfoort om te kijken hoe deze school de maatschappelijke stages vormgeeft.

Eerst bezochten de bewindslieden het psychiatrisch centrum Zon & Schild, onderdeel van de Symfora groep, waar 3e klassers van de Vmbo theoretische leerweg een activiteitenmiddag verzorgden voor psychiatrische cliënten. Daarna toog het gezelschap naar de Trompetlaan in Zielhorst waar de school staat. Met posterpresentaties lieten de leerlingen zien welke stages er plaatsvinden en hoe zij deze stages ervaren. Aansluitend was er een discussie met Van Bijsterveldt en Rouvoet en leerlingen, mentoren, ouders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en Matchpoint. Ook het bedrijfsleven was hierbij uitgenodigd, omdat tal van bedrijven de maatschappelijke stages in de een of andere vorm ondersteunen.

't Hooghe Landt, een school voor Vwo, Havo en Vmbo Theoretische Leerweg, is één van de eerste scholen in Nederland die in 2001 gestart zijn met vrijwilligerswerk door leerlingen. De school is met een paar 2e klassen gestart. Nu is het zo dat leerlingen vanaf klas 2 tot en met de voor-eindexamenklassen maatschappelijke stages uitvoeren. 't Hooghe Landt vindt het belangrijk dat leerlingen, door zich actief in te zetten voor anderen, kennisnemen van en betrokken zijn met wat er leeft in de samenleving. Volgens deze school is vrijwilligerswerk zinvol en noodzakelijk. Zo helpen de leerlingen van 't Hooghe Landt leerlingen van een school voor moeilijk lerende kinderen met de computerles. Anderen serveren eten in een verzorgingstehuis. Leerlingen uit de bovenbouw organiseren een circusvoorstelling voor kleuters van een basisschool, een onderdeel dat ook geldt voor een opdracht uit de Tweede Fase voor het vak lichamelijke opvoeding.

Bij het zoeken van Maatschappelijke Stages wordt 't Hooghe Landt geholpen door Matchpoint Betrokken Ondernemen. Deze organisatie legt het contact en zorgt ervoor dat de verwachtingen van school en maatschappelijke organisatie over wat nodig is om de maatschappelijke stages succesvol te laten zijn, duidelijk zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie