Tropische sferen in Emiclaer

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het zomerse festijn werd gehouden ter afsluiting van de spaaractie voor sportverenigingen uit de omgeving. Voorafgaand aan het Totally Beach event hadden klanten van het winkelcentrum kassabonnen gespaard voor hun favoriete vereniging. Naar rato van het aantal ingeleverde bonnen werd het prijzengeld van 4500 euro verdeeld. Daar bovenop kwam nog een bonus van 500 euro voor de winnaar. Wethouder van ‘t Veld maakte zaterdag om vier uur ‘s middags de uitslag bekend. V.V. Coby Boys bleek veruit de populairste sportvereniging: de klanten van Winkelcentrum Emiclaer hadden 1940 euro voor de voetballers gespaard. Onder veel gejuich mocht een vertegenwoordiger van de vereniging de cheque in ontvangst nemen.

Beachvolley, Yes-R, cheque voor Coby Boys KATTENBROEK - Een Caribisch zandstrand met palmbomen, beachvolley en swingende dansdemonstraties op zomerse klanken. Een paar regenbuitjes hier en daar waren afgelopen zaterdag niet genoeg om de zonnige sfeer in Winkelcentrum Emiclaer te verdrijven. Het winkelcentrum was helemaal in de ban van het sportieve evenement ‘Totally Beach’, dat op vrijdag al was begonnen. Vooral het optreden van rapper Yes-R trok veel publiek.

door Aliëtte Jonkers

Op het tropisch ongerichte zandstrandje streden sportverenigingen twee dagen lang tegen elkaar tijdens het spelen van allerlei sporten, zoals beachtennis en beachvolley. Maar ook was er een dansdemonstratie van Dans en Aerobics Studio Danzation, een springkussen en allerlei kleine sportactiviteiten, zoals een snelheidskooi.

Zaterdagmiddag, toen de grote drukte een beetje voorbij was, namen jongens uit de wijk bezit van het strand. Urenlang werd er een zelfbedacht spel gespeeld dat het midden hield tussen voetvolley en gewoon voetbal - op blote voeten. Zelfs tijdens de buien werd er niet gepauzeerd. Pas toen het optreden van rapper Yes-R werd aangekondigd, vonden de jeugdige sporters het mooi geweest.

Het optreden van de Nederlandse Marokkaan Yes-R, neef van Ali B. en rijzende ster in Nederland, vormde zonder twijfel het hoogtepunt van het tweedaagse beachevent. De populaire zanger lokte honderden Amersfoorters, jong en oud, naar het winkelcentrum. Zelfs de allerkleinsten konden, op de nek van papa, meegenieten van het concert. Vooraan, vlak bij het podium, waren de meest verstokte fans te vinden, bijna allemaal meisjes. Zij kenden alle teksten van de liedjes die Yes-R ten gehore gaf. ,,Hee schatje, hee schatje. Kom met me mee, schatje”, klonk het massaal over het plein.

Dat diezelfde ochtend bekend was geworden in de media dat een Spaans meisje aangifte tegen YES-R en twee bandleden had gedaan wegens seksueel misbruik, deed niets af aan het enthousiasme van de fans voor de rapper. Yes-R, die de beschuldiging later die dag in de pers zou ontkennen, verwees tijdens zijn optreden indirect naar het incident. ,,Het is heel belangrijk om vrouwen met respect te behandelen. Zo ben ik opgevoed”, hield de rapper zijn publiek voor. Het publiek, dat vooral uit tieners bestond, vond het best. Bij het volgende nummer werd er weer uit volle borst meegezongen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie