Grand Theatre wordt JT Amersfoort

8 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,Wij heten sinds kort JT, wat staat voor Jochem Theaters’’, vertelt Jan Donkersloot. Sinds drie jaar is hij bedrijfsleider in de bioscoop in Amersfoort. ,,Vorig jaar zijn we overgenomen door J. Punt, die een heel andere visie heeft op bioscopen.’’ Een frisse uitstraling en een goede serviceverlening staan daarbij hoog in het vaandel. Donkersloot denkt dat de nieuwe formule zal bijdragen aan een grotere naamsbekendheid van de Amersfoortse bioscoop. JT heeft 14 bioscopen in Nederland met onder meer vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum en Nijmegen.

Flinke interne verbouwing van de bioscoop AMERSFOORT - JT Amersfoort staat er met levensgrote letters op een pas geplaatst neonreclamebord aan de Snouckaertlaan 38. Het statige en wat stijf aandoende Grand Theatre heeft plaatsgemaakt voor het meer eigentijdse en flitsende JT. De naamsverandering hangt samen met de overname van de bioscoop in augustus 2006 door J. Punt. Naast het voormalige Grand Theatre heeft Punt nog dertien bioscopen elders in het land die volgens dezelfde JT-formule worden gerund.

door John Spijkerman

Opknapbeurt

Behalve de naamsverandering ondergaat de bioscoop momenteel ook een flinke opknapbeurt. In zes van de acht bioscoopzalen is airconditioning aangebracht. Met name in de zomermaanden liepen de bezoekersaantallen nogal terug. Volgens Donkersloot had dat te maken met de hoge temperaturen in de zalen. Met airco in de zaal, hoopt Donkersloot dat de bezoekers ook in de warme zomermaanden de weg naar de bioscoop weten te vinden. Tegelijkertijd met het aanbrengen van de airco hebben ook de wanden en plafonds in de bioscoopzalen een andere kleur gekregen.

Het openbare gedeelte van de bioscoop wordt flink verbouwd. De twee toegangstrappen beneden, die een groot beslag deden op de beschikbare ruimte, zijn weggehaald. Door die trappen te verwijderen, kan de vide worden doorgetrokken, waardoor deze twee keer zo groot wordt. Zowel beneden als boven ontstaat daardoor meer zitgelegenheid. Aan de zijkant komt straks één nieuwe toegangstrap. Daarnaast is er nog een extra trap die de bezoekers van de vide rechtstreeks naar buiten leidt. Er komt ook nieuw houten meubilair en een houten vloer. ,,En het buffet wordt verbouwd’’, vertelt Donkersloot. ,,Er komen vier werkplaatsen voor een snellere afhandeling.’’

Tijdens de verbouwing gaan de voorstellingen gewoon door. De werkzaamheden worden ‘s ochtends en aan het begin van de middag uitgevoerd. ,,De enige hinder die de bezoekers ondervinden is dat er een andere routing moet worden gevolgd.’’ Met de nieuwe uitstraling ziet de bioscoop de toekomst met vertrouwen tegemoet. Donkersloot is niet bang voor concurrentie van een nieuwe bioscoop in het te bouwen Eemcentrum en vraagt zich hardop af of er in Amersfoort wel ruimte is voor zo’n tweede grote bioscoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie