Opheldering vertrek gemeentesecretaris

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort wil dinsdagavond in een raadsdebat opheldering over het onverwachte vertrek van gemeentesecretaris Piet Buijtels. Na één jaar vertrekt Buijtels al weer naar de gemeente Haarlemmermeer. Volgens burgemeester Van Vliet is er 'onvoldoende chemie tot stand gekomen'.

De BPA wil van burgemeester Van Vliet weten waarom die chemie er niet is geweest. BPA-voorman Van Wegen vertelt dat Buijtels bij zijn aantreden een toer maakte langs alle fracties. ,,Hij zei ons verbaasd te zijn dat in Amersfoort leidinggevenden en topambtenaren meer dan 15 jaar op dezelfde plek zaten en kondigde aan voorstander te zijn van job-rotation.'' Van Wegen zegt signalen te hebben gekregen dat Buijtels daarin iets te voortvarend bezig is geweest.

Gemeentwoordvoerder Jos van Winkel noemt het vertrek van de gemeentesecretaris 'ongebruikelijk'. ,,Piet Buijtels vond onvoldoende uitdaging in de ontwikkeling van de organisatie. Die organisatie was in Amersfoort op orde, zo blijkt ook uit onderzoeken van Berenschot. De meerwaarde die verwacht werd is niet tot stand gekomen. Er zijn geen conflicten en ruzies geweest. Soms loopt het zoals het loopt, maar ik kan me voorstellen dat het college zich achter de oren krabt hoe dit heeft kunnen gebeuren.'' Het vertrek van Buijtels heeft volgens Van Winkel geen financiële consequenties voor de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie