ID-voetbalteam oefent in Hoogland

1 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Op de middenstip verrichte oud-bondscoach Jan Zwartkruis de aftrap, samen met nog enkele nieuwe leden van het comité van aanbeveling Ben Marcus (oud-HVC), Ruud Maas (ex-SC Amersfoort) en Gerard Brundel, de voorzitter van de FAAV, de Federatie van Amersfoortse Amateur Voetbalclubs.

Tevens aftrap promotie mini-WK Amersfoort HOOGLAND - Het Nederlandse ID voetbalelftal speelde op woensdagavond een oefenduel tegen het belofte-elftal van voetbalclub Hoogland. De wedstrijd, die door veel toeschouwers werd bezocht, was tevens de aftrap van de stichting PRO ID-Voetbal om te proberen in 2009 een mini-WK in Amersfoort te houden, het jaar waarin Amersfoort haar 750-jarig bestaan viert.

door Gerrit Steen

Aan Gerard Brundel werd door Hijmen van Surksum tevens een brief overhandigd namens René Bouma, de voorzitter van de Stichting PRO-ID Voetbal, met de volgende strekking: ,,Na afloop van het vorig jaar gehouden WK in Duitsland waar Nederland opnieuw vice-wereldkampioen werd, is er informeel met diverse enthousiaste bestuurders en trainers nagedacht over een mini-WK in 2009 in Amersfoort. Met de ASF, FAAV, Nebas-Nsg, ROCmn, SRO en voetbalverenigingen uit de omgeving van Amersfoort zijn hierover oriënterende gesprekken gevoerd. De rolverdeling bij de organisatie van dit mini-WK komt te liggen bij de Stichting PRO ID Voetbal. Wij zullen u op korte termijn een gedetailleerde begroting doen toekomen, waarbij als uitgangspunt de komst van 6 of 8 teams zal worden berekend. Wij melden ons graag nu aan om dit voetbalfeest in Amersfoort te mogen organiseren, hetgeen betekent dat u met het financieren hiervan een brug slaat tussen maatschappij, onderwijs, cultuur en sport. Uw stad verdient een topsportevenement met een sterke link naar de breedtesport.”

Het ID-voetbal is in Amersfoort ‘ontdekt’ op Koninginnedag 2004, toen het Oranje ID-team een interland speelde tegen Portugal op het Vermeerkwartier van CJVV. De contacten met het ID-voetbal zijn daarna alleen maar verstevigd. René Bouma, trainer van het ID Oranjeteam legt uit: ,,Voor mensen met een beperking is er naast het G-voetbal ook het ID-voetbal. Onze spelers hebben een maximaal IQ van 75 en komen vooral voort uit het praktijkonderwijs. Meestal voetballen ze bij een regulier KNVB-elftal. Talenten groeien via lokale en regionale competities door naar de landenteams, die het tijdens verschillende Europese en Wereldkampioenschappen tegen elkaar opnemen.”

Gevoetbald werd er ook. Het team van Hoogland bestond uit een combinatie van spelers uit A1, het eerste en het tweede elftal.Bij het ID-team speelde in de tweede helft Sofijan Larrassi mee, een speler uit de B1-selectie van Quick Amersfoort. In een gelijkopgaande strijd kwam Hoogland in de 12e minuut met 1-0 voor, waarna het ID-team vlak voor rust de stand gelijk trok. In de 84e minuut was het Hoogland die aan het langste eind trok, met een zeer fraaie lob had de ID-team keeper het nakijken waarna de Hooglanders met 2-1 de overwinning konden vieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie