Meer maatwerk bij parkeernormen nieuwbouw

1 juni 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort wil meer maatwerk bij de parkeernormen die voor nieuwbouw gelden. Het college wil meer parkeerplaatsen bij dure woningen, bedrijven en instellingen die nieuw bouwen. Wanneer te veel of te weinig parkeerplaatsen worden aangelegd, gaan de bouwers een financiële compensatie betalen aan de gemeente. B en w leggen het nieuwe beleid ter peiling voor aan de gemeenteraad.

Uitgangspunt voor de nieuwe parkeernormen is een juiste balans tussen voldoende parkeerruimte enerzijds en een prettige leefomgeving anderzijds. De nieuwe parkeernormen maken dat het aanbod aan parkeerplaatsen optimaal wordt afgestemd op de te verwachten vraag. Dat voorkomt een tekort aan plaatsen enerzijds, maar voorkomt anderzijds ook een overvloed aan parkeerplaatsen die ten koste gaan van de ruimte en een ongewenste toename van het autogebruik zijn.

Na de bespreking in de gemeenteraad wordt een conceptnota voor de parkeernormen gemaakt, waarna een inspraaktraject start. Na de inspraak gaat de nota voor besluitvorming naar de raad. De vastgestelde parkeernormen krijgen een plaats in de bouwverordening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie