Voorjaarsconcert Vocalgroup

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Die viering voert als een rode draad door het programma dat werd geregisseerd door Antoine vaan Roemburg. In werkelijkheid werd Vocalgroup Akkoord opgericht in 1993. Het zilveren jubileum, thema van het concert, dient dus puur als bindend thema van het concert. Het repertoire van Akkoord bestaat uit songs van diverse stijlen zoals pop, jazz, musical, close harmony en Zuid-Amerikaans, Akkoord werkt onder leiding van Karel Smit voortdurend aan de kwaliteit en de uitbreiding van dit eigentijds repertoire.

Akkoord komt naar Wellantcollege VATHORST - Vocal group Akkoord brengt op zondag 10 juni een gevarieerd programma in het Wellantcollege in Vathorst Amersfoort. Onder de titel ‘’t Jubileum’ belooft het een verrassend theatraal concert te worden met onder andere nummers van Sting, Queen, Elvis Presley en The Beatles. Er zullen ook musicalsongs uit Miss Saigon, Les Miserables en The Wiz voor het voetlicht worden gebracht. In het concert viert Akkoord het vijfentwintigjarig jubileum en kijkt terug op die zilveren koorgeschiedenis.

door Peter Bruinsma

Het koor heeft zeventien leden en repeteert eenmaal per week op dinsdagavond in Leusden,. Een ontspannen sfeer is van groot belang in het koor dat ooit gestart werd door een groepje vrienden dat afkomstig was van een ander koor. In de begintijd hebben verschillende dirigenten het koor Akkoord geleid. Sinds 2000 Karel Smit nog steeds vol enthousiasme Vocalgroup Akkoord. Hij kan zich prima vinden in de combinatie klassiek-licht repertoire dat het koor het liefst op de lessenaar heeft staan. Optredens in het echte theater ervaart Akkoord als de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Zo nam Akkoord in 2002 deel aan het festival “Koren onder de Toren”in De Flint en werkte het samen met Vocal Group Swing Close in Theater De Lieve Vrouw in 2000. In november 2006 heeft Akkoord meegedaan aan het Nederlands Koorfestival in Doetinchem. Het juryrapport leverde het koor een aantal goede leerpunten op. Ieder jaar in september treedt het koor op tijdens de Dag van de Amateurkunst in de Aegtenkapel. Als ieder ander koor heeft Akkoord in de afgelopen enkele dieptepunten gekend. Dat gebeurde bijvoorbeeld in 2003 toen veel oud-leden van het eerste uur het voor gezien hielden. Akkoord bleef onder leiding van Karel Smit over met nog maar zeven zangers. Karel Smit bleef geloven in het bestaansrecht van Akkoord en koos voor een doorstart. Zijn vertrouwen in de toekomst bleek terecht; in 2006 trad Akkoord alweer op met zestien leden. Het gebrek aan mannen is het koor niet vreemd. Verschillende wervingsacties hebben weinig resultaat gehad. Momenteel prijst Akkoord zich gelukkig met vijf mannen. Meer mannen zijn uiteraard van harte welkom op dinsdagavond in de Muziekschool in Leusden. De concerten van 10 en 17 juni zullen Akkoord op hun best laten zien; in een mix van afwisselend repertoire waarin rock, pop ballads, samba, latin rock en up-tempo swing de boventoon zal voeren.

u Vocalgroup Akkoord onder leiding van Karel Smit. Zondag 10 juni, Wellantcollege Vathorst, 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie