Aquarelexpositie in het Pluspunt

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Het gaat om aquarellen van recente cursussen die zeer de moeite van het bekijken waard zijn. Er wordt door 55-plussers op allerlei formaat nat-in-nat en nat-in-droog gewerkt, dan wel met de droge kwasttechniek of met een onderlaag van pasto d’aqua.

KATTENBROEK - Sinds dinsdag 22 mei laten twee aquarelgroepen van docent Jaap Jaquet weer wat van hun werk zien in Ouderensteunpunt Het Pluspunt in Kattenbroek in Amersfoort-Noord.

Er wordt in elke les begonnen met het maken van een schets, maar ook door direct met de kwast te ‘schetsen’. Iedereen is hier vrij in en ontwikkelt een eigen ‘handschrift’. Het belangrijkste aspect van het aquarelleren blijft echter het licht-donker effect dat essentieel is bij een aquarel.

Eigen fantasie

De getoonde werken zijn uiteenlopend van sfeer en stemming, laag voor laag opgebouwd naar eigen fantasie, maar meestal naar een voorbeeld. Ook wordt er abstract gewerkt. De cursisten adviseren en stimuleren elkaar in een ontspannen en gezellige sfeer onder de bezielende leiding van de docent.

In Het Pluspunt restaurant kunnen bezoekers van de expositie een kopje koffie, thee of iets fris gebruiken tijdens uw bezoek. Er is voldoende parkeergelegenheid en de stadsbus stopt vlakbij.

Werkdagen

De tentoonstelling is te bezichtigen tot dinsdag 9 juli op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Als men met een groepje wil komen kijken wordt men verzocht even contact op te nemen voor een geschikt tijdstip.

u Het adres: ouderensteunpunt Het Pluspunt, Hof der Gedachten 20. Telefoon 033 455 00 88. Het Pluspunt is onderdeel van Welzijn Senioren laak en Eemhoven. www.welzijnseniorenamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie