Klezmertrio ‘Abundancia’ opent seizoen

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Abundancia wordt gevormd door Marta Totten (viool), Gea van Veen (klarinetten en blokfluit) en Levina Pors (accordeon). Het trio beheerst overigens meer stijlen en genres dan klezmer, het programma varieert van Renaissance tot Iers, van sfeervolle achtergrondmuziek tot swingende dansmuziek.

KATTENBROEK - De zomer komt weer in zicht en dat betekent hard buffelen om een gevarieerd programma rond te krijgen. De eerste datum staat. Vrijdag 1 juni om 19.30 uur: klezmertrio Abundancia. De locatie is als vanouds, het amfitheater aan het Masker.

Marta Totten van Amerikaanse komaf, studeerde viool en specialiseert zich momenteel in oude muziek. Gea van Veen speelt vanaf zeer jeugdige leeftijd blokfluit en begon op haar twaalfde met de klarinet. Levina Pors is van kindsbeen aan vertrouwd met piano en orgel. Ze studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool. En daar kwam het trio tot stand. Marta Totten was buurvrouw van de school, Gea van Veen is bibliothecaresse is en Levina Pors oud-studente.

Vrijdag 1 juni is de eerste avond van het seizoen. Andere data: 22 juni, 6 juli, 20 juli en 14 september aan de waterkant. Het traditionele kerstconcert valt dit jaar op 21 december. Alle concerten beginnen om 19.30 uur en zijn gratis toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie