‘Peutersnuffelstage’ op De Weesboom

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Woensdag 6 juni tussen 9.00 en 11.30 uur kunnen ouders met hun kinderen rondkijken. In een kleuterlokaal en de kleutergymzaal kunnen de kleintjes onder begeleiding spelen. Daarnaast kunnen de ouders allerhande informatie krijgen over waar De Weesboom als school voor staat, en rondkijken en ervaren in de andere kleuterklas.

SCHOTHORST – Onder het motto ‘Snuffelstage voor peuters’, houdt basisschool De Weesboom woensdagochtend 6 juni een open inloopochtend, voor ouders en kinderen die al aangemeld zijn en het komende halfjaar naar school komen. Ook nieuwe belangstellende ouders zijn echter van harte welkom om te komen kijken en proeven aan de sfeer op deze school.

‘De Kieskast’

Tevens zal het werken met ‘De Kieskast’ uitgelegd worden. In de kleutergroepen is dit een verrijdbare kast, met veel extra uitdagende materialen die om de beurt een hele week in een kleutergroep staat. In de kast zitten onder andere gezelschapsspellen, een lego kasteel en het ruimtelijke bouwmateriaal Knex, maar ook taal- en rekenmateriaal en muziek. Het aanbod is kortom heel divers en uitdagend.

Verschillen

Het werken met De Kieskast, gebaseerd op de theorie van de meervoudige intelligentie, wordt voortgezet in de groepen 3 tot en met 8. Middels deze theorie wordt tegemoet gekomen aan het feit dat het ene kind meer ruimtelijk, het andere meer muzikaal en het volgende kind meer beweeglijk ingesteld is. Het biedt ze hoe dan ook overduidelijk een rijke, plezierige, uitdagende leeromgeving, waarbij zelf gekozen kan worden en samenwerking, zelfstandigheid en plezier voorop staan.

Iedereen is welkom op de inloopdag kennis te maken met de De Weesboom. Het is ook mogelijk een afspraak voor een ander moment te maken. Sinds kort is het ook mogelijk de nieuwe website te bekijken, waar alle nieuwtjes en wetenswaardigheden uitvoerig- en beeldend belicht worden. Surf naar www.weesboom.nl en ervaar waar deze actieve school in Schothorst-Noord voor staat.

uVoor meer informatie: OBS De Weesboom, Raadhoven 3. Telefoon: 033 – 480 54 26.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie