Fraaie routes KlavertjeVier Skating

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Veel deelnemers starten waarschijnlijk bij de schaats- en skeelerwinkel van Martin en Monique Mijnten aan de Oosterdorpsstraat 137 in Hoevelaken. KlavertjeVier Skating is een initiatief van hen en individuele leden van diverse ijsverenigingen uit de regio. Deden er in het eerste jaar nog 115 deelnemer mee, vorig jaar konden de organisatoren ruim 230 belangstellenden voor het steeds populairder wordende skeelerevenement noteren en voor dit jaar worden er meer dan 300 deelnemers aan de start verwacht. De deelname aan het evenement is gratis.

Route ‘Amersfoort’ start bij Kaasboerderij AMERSFOORT - Zaterdag 2 juni wordt voor het derde achtereenvolgende jaar de KlavertjeVier Skating gehouden. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen deelnemers op 5 verschillende plaatsen starten voor één of meerdere van de vier verschillende rondjes die uitgezet zijn. Starten kan in Nijkerk, Voorthuizen, Amersfoort, Leusden en Hoevelaken.

door Gerrit Steen

Vier routes

Er zijn door de organisatoren vier nieuwe routes uitgezet met afstanden van 33, 25, 21 en 34 km. Er is één grote gemeenschappelijke stempelpost, bij de schaats- en skeelerwinkel van Martin en Monique Mijnten. Op deze gemeenschappelijke stempelpost kunnen alle deelnemers elkaar ontmoeten. Er is een pauzeplek ingericht met onder meer een poffertjeskraam en een ijscowagentje. Ook thee, koffie en limonade zijn verkrijgbaar.

Tussen 10.00 en 14.00 uur kan worden begonnen aan de vier verschillende routes. Er is een route ‘Nijkerk’ van 33 km, een route ‘Voorthuizen’ van 25 km, een route ‘Amersfoort’ van 21 km. en een route ‘Leusden’ van 34 km. Behalve bij Martin Mijnten zijn er ook opstapplaatsen bij Theehuis Hulckesteijn aan de Zeedijk 1a in Nijkerk, de IJsboerderij aan de Lankerenseweg 13 in Voorthuizen, de Kaasboerderij aan de Hessenweg 2 in Stoutenburg en bij Theehuis MonChouette aan de Leusbroekerweg 25b in Leusden. De organisatie heeft ook dit jaar de routes van pijlen voorzien, zodat de te skeeleren routes goed gemarkeerd en te herkennen zijn. Ook worden er waarschuwingsborden bij drukke oversteekplaatsen geplaatst.

Bikkels

Bij de eerdere edities hadden veel deelnemers niet genoeg aan een enkel rondje en stapten in Hoevelaken over op een ander rondje. Vorig jaar waren er maar liefst 35 kilometervreters die alle vier rondjes reden. Wie dat dit jaar wil doen laat in totaal 113 km. asfalt onder de wieltjes door rollen. Ze worden voor hun inspanning beloond met een leuk presentje. Deelnemers doen mee voor eigen risico en helm en bescherming wordt ten zeerste aangeraden. Meer informatie is te vinden op www.mijnten.nl.

Skaten (4 wiels) en skeeleren (5 wiels) is volgens Martin Mijnten de ideale manier om jezelf voort te bewegen: ,,Je traint hierbij al je spieren, benen, rug, buik en armen zonder dat je gewrichten teveel belast worden. Het is de snelst groeiende sport in Nederland, goed voor jong en oud: het is goed voor het hele lichaam, het is een snelle manier om je voort te bewegen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie