‘Meer voorzieningen voor jongeren’

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De gesprekken die er gevoerd zijn met de bewoners gingen over het leven in de wijk, sport en de plannen van de gemeente in het kader van de Binnenstedelijke Vernieuwing Volgens de partij zijn de meeste buurtbewoners tevreden over hun wijk. Bewoners zijn veel minder negatief over Liendert-Rustenburg dan dat men buiten de wijk wel eens denkt. ,,Geregeld werd ook de wens uitgesproken dat men aandacht wil aandacht voor voorzieningen voor jongeren alsook voor overlast die door sommige jongeren wordt veroorzaakt. Ouders van schoolgaande kinderen merkten ook op dat de Liendertse scholen in wel erg verouderde gebouwen zitten.”

PvdA bezoekt Liendert-Rustenburg LIENDERT - De PvdA Amersfoort stond afgelopen zaterdag met een stand bij buurtcentrum De Groene Stee, op de Wiekslag Zes raadsleden, één statenlid, vrijwilligers en de wethouders Jelle Hekman en Arriën Kruijt bezochten de wijk Liendert-Rustenburg.

Naast gesprekken op de Wiekslag zijn vrijwilligers van de PvdA langs de deuren gegaan met een enquête over de sportbeleving en faciliteiten in de wijk. Ruim honderd wijkbewoners gaven hun mening. Belangrijkste uitkomsten uit de enquête waren: Er is te weinig te doen op sportgebied voor jonge kinderen (4 t/m 8 jaar). Ouders moeten daarvoor vaak ver weg (bijvoorbeeld voor gym of turnen); Het waterwingebied moet onaangetast blijven en heeft een recreatieve maar ook sportieve functie (hardlopen, joggen). Bestaand groen en trapveldjes worden hoog gewaardeerd en bewoners willen die behouden; Bewoners willen graag een zwembad in de wijk behouden. De Hogeweg vindt men een prima locatie voor het nieuwe zwembad.

De uitkomsten enquête worden binnenkort aan het college overhandigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie