Voorwaardelijk voor geweldpleger

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ,,We hielden van elkaar. Het was ook mijn kind. Zo benadrukte een 31-jarige Amersfoorter donderdag dat hij beslist niet de miskraam had veroorzaakt bij zijn vriendin. De politierechter in Utrecht sprak hem van die beschuldiging ook vrij. De rechter zag geen bewijs dat de verdachte zijn vrouw zo vaak in de buik had geschopt dat ze een miskraam had gekregen. Voor twee andere geweldplegingen kreeg de Amersfoorter elf dagen cel en twee maanden voorwaardelijk opgelegd.

Op de dag voor kerst ging de Amersfoorter met zijn vrouw op stap. De twee dronken vreselijk veel en thuis kregen ze slaande ruzie. Er sneuvelde veel huisraad en de vrouw vertelde aan de politie dat ze aan haar haren was getrokken en de verdachte haar keel had dichtgeknepen. De Amersfoorter verdween de cel in. Hij gaf toe dat ze hadden geworsteld. Hij had aan haren getrokken, maar zeker niet geslagen, voegde hij daaraan toe.

Hij werd na een paar dagen weer vrijgelaten. Maar in de nieuwjaarsnacht was hij samen met ene vriend betrokken bij een openlijke geweldpleging. De twee vrienden zaten samen in een auto toen een groepje jongen dat met een kratje bier over straat ging, niet aan de kant wilde gaan. De Amersfoorter en zijn vriend deelde een paar klappen uit. De verdachte werd opnieuw opgepakt en nog een week vastgehouden.

De officier van justitie vond het niet nodig om de verdachte terug te sturen naar de cel. De officier zag geen enkel bewijs dat de verdachte de miskraam op zijn geweten had. Hij achtte wel bewezen dat de Amersfoorter zijn echtgenote mishandeld had. De officier woog mee dat de vrouw van de Amersfoorter er af en toe ook klappen had uitgedeeld. Ook openlijke geweldpleging achtte de officier bewezen. Maar ook toen had de tegenpartij meegedaan, oordeelde de officier.

De politierechter was het helemaal met de officier eens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie