Vrijwilligerswerk naar Barcelona

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

In Barcelona zullen bezoeken worden gebracht aan verschillende vrijwilligersprojecten. Verder zal er worden gewerkt aan de afronding van een internationale gids van goede praktijkvoorbeelden uit het vrijwilligerswerk.

AMERSFOORT - Een vijftal vertegenwoordigers van Amersfoortse vrijwilligersorganisaties gaan begin juni enkele dagen op bezoek bij collega’s in Barcelona. Het bezoek vindt plaats in het kader van het zogenaamde LIVE-project dat wordt gesponsord door het Socrates-Grundtvig programma van de Europese Unie.

LIVE staat voor Learning in Voluntary Experience, vrij vertaald: leren door vrijwilligerswerk. Doel van het project is het uitwisselen van ervaringen over hoe mensen kunnen leren door als vrijwilliger actief te zijn. Ook wordt er besproken hoe je vrijwilligerswerk kunt organiseren en kunt bevorderen. Aan het project wordt deelgenomen door vrijwilligerorganisaties uit Finland, Roemenië, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland. De Nederlandse partner is de Amersfoortse organisatie Stichting Educatieve Projekten die daarvoor samenwerkt met andere organisaties voor vrijwilligerswerk: Ravelijn, Amant, de Straatadvocaten, Symfora en het CNME.

Meer info via Henri Braakenburg, 4630657 of 06 51353831.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie