Spoorweghalte tussen Dierenpark en de Prins Bernhardkazerne

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

.

AMERSFOORT - Een spoorweghalte tussen de Amersfoortse Dierentuin en de Prins Bernhardkazerne zorgt voor een betere opvang van de verkeersdruk aan de westkant van de stad, vindt een raadsmeerderheid. Het college wordt opgedragen een onderzoek uit te voeren naar de verkeerstechnische, ruimtelijke en financiële voorwaarden voor zo’n spoorweghalte. Het opzetten van een spoorweghalte Dierentuin/Prins Bernhardkazerne zou een gezamenlijk initiatief moeten worden van gemeente en provincie

door John Spijkerman

Een halte kan ingepast worden in het toekomstige systeem van Randstadspoor denkt de fractie van Jouw Amersfoort. Ook het spoorwegnet in Amersfoort moet daar onderdeel van uit gaan maken. Als één van de belangrijkste toeristische attracties in de provincie trekt Dierenpark Amersfoort veel bezoekers. Ook de Prins Bernhardkazerne heeft een sterke verkeersaanzuigende werking. Het Ministerie van Defensie heeft er een groot aantal ondersteunende diensten en opleidingen geconcentreerd. De kazerne ontwikkelt zich daardoor tot één van de grootste werkgevers in de stad.

,,Handig voor als we de Dutch Open krijgen’’, opperde burgemeester Van Vliet dinsdagavond tijdens de stemming over het voorstel. BPA-raadslid Van wegen merkte op dat er vroeger ook al een halte was op die plek. GroenLinks was tegen omdat de aanleg van de halte ten koste zou gaan van groen. De VVD wilde dit onderwerp betrekken bij de discussie over de bereikbaarheid van Amersfoort West en stemde ook tegen. De PvdA vond dat ook, maar stemde daarom juist in met het voorstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie