Officiële installatie Ameraad

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vandaag, woensdag 30 mei, installeert burgemeester Van Vliet - Kuiper Ameraad, het Antilliaans en Arubaans Beraad in Amersfoort. Ameraad wil samen met de gemeente Amersfoort de best mogelijke kansen creëren voor Antilliaanse en Arubaanse jongeren voor wie de ontwikkelingen op het gebied van wonen, leren en werken niet vanzelf gaan.

In Amersfoort wonen ruim 1600 mensen van Antilliaanse of Arubaanse afkomst. Met veel van hen gaat het goed, maar sommigen, met name jongeren, hebben problemen. Ameraad is opgericht om een bijdrage te leveren aan het verminderen van deze problemen. Gemeente Amersfoort heeft van de rijksoverheid hiervoor geld gekregen en afspraken gemaakt (Bestuurlijk Arrangement Antilliaanse Risicojongeren). Ameraad, de gemeente en organisaties werken samen aan de uitvoering hiervan.

Alle Antillianen en Arubanen die in Amersfoort wonen of werken kunnen meedoen aan Ameraad en meedenken over hoe de toekomst van de jongeren in de samenleving kan worden verbeterd. Naast een breed en toegankelijk netwerk heeft Ameraad een dagelijks bestuur van ca. 5 leden. Het dagelijks bestuur is de brug tussen de Antilliaans/Arubaanse gemeenschap en de gemeente Amersfoort.

Wanneer mensen elkaar kennen en weten te vinden, kunnen problemen makkelijker worden opgelost.

u Informatie over Ameraad is vanaf 30 mei te vinden op www.amersfoort.nl/ameraad. Mensen kunnen zich via de site ook aanmelden voor het netwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie